En Küçük Köpek Cinsleri

En Küçük Köpek Cinsleri


En küçük köpek cinsleri, doğduktan sonra pek fazla büyümeyerek minicik bedenleriyle hayatımıza neşe katan köpek ırklarıdır. Sevimli görünümleri ve uyumlu tavırları sebebiyle evde bakım için en fazla tercih edilen köpeklerdir. Genellikle süs köpeği veya oyuncak köpek olarak anılan bu cinsler insanlarla dostluk kurabilmesi için üretilmişlerdir. Tarihe göz atıldığında saray halkının severek yanında dolaştırdıkları dostlarının küçük köpekler olduğu görülebilir.

İçindekiler

     

    En Küçük Köpek Cinsleri Hangileridir?

    En küçük köpek cinsleri vücut gelişimini erkenden tamamlarlar. Boyları genellikle 30santimetreyi geçmezken çok fazla kilo da almazlar. Bu nedenle sahipleri tarafından kolayca her yere götürülebilirler. Kendilerini sevdirmeye ve şov yapmaya bayılırlar ancak pek fazla egzersiz ihtiyaçları yoktur. Diğer büyük köpekler gibi saatlerce gezip dışarda oynamak istemezler.

    Sahipleriyle birlikte geçirdikleri her vakit onlar için yeterlidir. Pek fazla egzersiz istemiyorlar diye oyun oynamaları aksatılmamalıdır. Oyun oynamak hem fiziki hem psikolojik açıdan kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacaktır.

    En küçük köpek cinsleri şöyledir:

    Yorkshire Terrier

    Yorkshire Terrier, en küçük köpek ırklarının popüler üyelerinden birisidir. Ömürleri boyunca 15-18 cm yüksekliği geçmeyen bu köpekler, sağlıklı oldukları sürece 3-4 kilo ağırlığa sahip olurlar. Çocuklarla araları oldukça iyidir. Ev kurallarına uyum sağlayıp sahiplerine itaat ederler. Adeta sevmek ve sevilmek için yaratılmışlardır.

    Evde köpek bakmayı düşünüyorsanız Yorkshire Terrier sahiplenmek için en iyi seçeneklerden birisidir.

    Minyatür Pinscher

    Yüksekliği ortalama 25-30 santimetre olan Minyatür Pinscher, 4 kilo ağırlığıyla oldukça küçük bir ırktır. Ufak yapıdadırlar ancak özgüvenleri çok yüksektir. Bu minik sevimli cins, sosyalleştirilmediğinde saldırgan tavırlar gösterebilir.

    Fransız Bulldog

    Fransız Bulldog 30 santimetre yüksekliğe sahip olmasına rağmen yetişkinlik döneminde 12 kilogram civarlarına çıkabilir. Uyumlu ve şefkatli olan Fransız Bulldog, insanlarla oldukça iyi anlaşır.

    Pekingese

    Pekingese, kökleri oldukça eskiye dayanan bir ırktır. En küçük köpek cinslerinden birisi sayılan bu köpekler, 15-23 santimetreye kadar büyümektedirler. Egzersiz ihtiyaçları çok düşük olduğunda evde bakım için Pekingese köpekler tercih edilebilir.

    Pug

    Dişileri 25-30 santimetre olan Pug’ların erkekleri 30-26 santimetreye kadar büyüyebilir. Üzgün bakışlarıyla ünlü olan Pug, sıcakkanlı ve oyuncu karaktere sahiptir.

     

    Büyümeyen Köpek Cinsleri Nelerdir?

    Büyümeyen köpek cinsleri, en küçük köpek cinsleri ile aynıdır. Bu ırklar doğduğu andan itibaren çok az gelişim gösteriler ve uzun yıllar aynı boy-kilo değerinde yaşarlar. Büyümeyen köpek cinsleri örnekleri şöyledir:

    Bu köpekler yetişkinlik dönemlerinde bile ortalama olarak 23-28 cm boya sahip olurlar ve pek fazla kilo almazlar. Fiziksel olarak çok gelişmeyen bu hayvanlar karakter olarak gelişirler. Sahiplerine karşı sevgi besleyip onu mutlu etmeye çalışırlar. Hatta sahiplerini başkalarından kıskanabilirler. Ailelerine yeni bir üye, kendilerine yeni bir dost arayan herkes köpek sahiplenme için bu cinsleri tercih edebilir.

     

    Dünyanın En Küçük Köpeği Hangi Cinstir?

    Dünyanın en küçük köpek cinsi Chihuahua olarak kabul edilmektedir. En fazla 23 santimetre yüksekliğe ulaşabilen bu ırk, genellikle 3 kiloyu aşmazlar. Genellikle 17-18 santimetre gibi çok kısa değerlerde gelişimlerini tamamlarlar. Sahiplerine çok fazla bağlanan Chihuahua’lar, onları çok sevip sürekli zaman geçirmek isterler.

    Evde bakım için oldukça uygunlardır. Apartman yaşantısına kolayca adapte olabilirler. Chihuahua cinsinin saldırganlık, aşırı havlama gibi kötü özellikleri olmadığından sahiplenme için en uygun köpek cinslerinden bir tanesidir. Chihuaha'lar fiziksel olarak hassas hayvanlardır. Isı değişimleri, ortam değişimleri, çarpma ve yaralanmalar ciddi sağlık sorunları yaşamalarına sebep olabilir. Bu nedenle büyümeyen köpek cinsleri sahiplenen kişiler köpek sigortası yaptırarak köpeğinin sağlığını garanti altına almalıdır.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku