Kedi İç Dış Parazit Aşısı Fiyatı Ne Kadar?

Kedi İç Dış Parazit Aşısı Fiyatı Ne Kadar?


Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı sebebiyle bu aşıyı yaptırmayı düşünmeyen kedi ebeveynleri çok yanlış düşünmektedirler. İç dış parazit aşısı minik kedileri parazitlerden koruyarak birçok hastalığa karşı önlem olur. Kedilerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilmeleri için aşılarını yaptırmak önemlidir.

İçindekiler

    Aşı olmayan kediler hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Hasta olduklarında aşılı kedilere göre çok daha ağır atlatırlar. Aşı olanlar bazen hastalığı hissetmezken aşısız kediler ağrılı, sancılı, acı çekerek hastalığı yenmeye çalışırlar.

     

    Kedi İç Dış Parazit Aşısı Fiyatı Ne Kadar?

    Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı birçok kedi sahibin karşılayabileceği bir tutardır. Kedi sahiplenme kararı vermeden önce aşı fiyatları incelenip kediye yaptırılıp yaptırılamayacağı düşünülmelidir. Aşılar için yeterli bütçe ayıramayacak olanlar ya bu kararlarından vazgeçmeli ya da aşıları tamamlanmış olan kediler sahiplenmelidir.

    Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı 130-150 TL civarındadır. Fiyat veteriner kliniğinden veteriner kliniğine göre değişkenlik gösterebilir. Her ilin veterinerler odası her sene aşı taban fiyatlarını açıklar ve veterinerler ona göre bir fiyatlandırma yaparlar. Bu yıl için güncel fiyatlar ortalama olarak 130-150 TL arasında değişmektedir.

     

    Yavru Kedilerde İç Dış Parazit Aşısı Kaç Ayda Bir Yapılır?

    İç dış parazit aşısı, korunma maçlı yapılan bir aşıdır. Yavru kediler aşılanmaya ilk olarak iç dış parazit ile başlarlar. 45 günü doldurmuş olan bir yavru iç dış parazit aşısı olabilir. Yavru kedilerde iç dış parazit aşısı 3 ayda bir yaptırılabilir. Aşı periyodu için en sağlıklı cevabı veterinerler verecektir.

    Yavru kedilerin tüm aşıları tamamlanıp 6 aylık olduklarında kedi sigortası yaptırılabilir. Kedi sigortası sayesinde acil kaza, yaralanma ve hastalıklarda sigortanın sunmuş olduğu hizmetlerden yararlanılır. Yüksek fiyatlar ödemeden en üst sağlık hizmetinden faydalanılabilir.

     

    İç Dış Parazit Aşısı Ne İşe Yarar?

    İç dış parazit aşısı, kedilerin vücuduna parazitlerin girmesini önler. Parazitler sonucunda kedilerde kusma, ishal, öksürük, halsizlik, dışkıda kan gibi ciddi hastalıkların belirtileri görünmeye başlar. Halbuki aşıları yaptırıldığında kediler parazitlere karşı bağışıklık kazanır ve hastalanmaktan kurtulurlar.

    Aşılar kedileri hastalıklardan belli ölçüde koruyabilirken bazı hastalıklara engel olamazlar. Aniden ortaya çıkan hastalıklarda veya kedinin yaşayacağı kazalarda hemen veterinere götürülür. Tekrardan eski sağlığına kavuşması için binlerce liralık veteriner maliyetleri çıkabilir. Veteriner masraflarına karşı bütçenizi korumak, sevimli dostunuzun sağlığının güvence altında olduğunu bilmek istiyorsanız evcil hayvan sigortası yaptırmalısınız.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku