Kedi Ve Köpeklerde Yanık Tedavisi

Kedi Ve Köpeklerde Yanık Tedavisi


Kedi ve köpeklerde yanık tedavisi ateş veya kaynar sudan dolayı vücudu hasar görmüş olan hayvanların eski sağlıklarına kavuşabilmesi için çok önemlidir. Birçok kedi ve köpek kazalar, afetler nedeniyle yangına maruz kalabiliyor. Farklı sebeplerden dolayı oluşabilen yanıklar tedavi edilmediği sürece ciltte ciddi hasarlar bırakabiliyor.

İçindekiler

     

    Kedilerde Yanık Tedavisi

    Yanık tedavisi kulaktan dolma bilgilerle yapılmaması gereken önemli bir konudur. Yanıkta erken müdahale ve ilk müdahale çok önemlidir. Doğru bir müdahale ile kalıcı bir hasar olmadan yanığın iyileşmesi sağlanabilir.

    Yanık tedavisi yanığın derecesine göre değişiklik gösterir. Yanıklar 1. derece, 2. derece ve 3. derece olmak üzere üçe ayrılır. 1. derece yanıklar en hafif ve derinin yüzeyinde olan yanıklardır. Bu yanık türü derinin alt katmanlarına inmediği için tedavisi kolaydır. Vücudun tekrardan eski halini alması kısa sürer. 2. derece yanıklar derinin alt katmanlarına doğru işlemiş orta dereceli yanıklardır. Bu yanıklar sonucunda deride kabarcıklar ve sulanmalar görülür. 3. Derece yanıklar ise oldukça ağır yanıklardır. En acı verici vakalar bu derecede görülür.

    Kedi ve köpeklerde yanık tedavisi ileri derece yanıklarda kesinlikle evde yapılmaya çalışılmamalıdır. Yanık sadece krem sürülüp gidecek basit bir durum değildir. Kedi hemen veteriner kliniğine götürülmelidir. Veterinerde yanık tedavisi bazı evcil hayvan sahipleri için aşırı masraflı olabilir. Eğer evcil hayvan sigortası varsa yanık tedavisinin masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır.

     

    Köpeklerde Yanık Tedavisi

    Köpeklerde yanık tedavisi yapılırken zamanla yarışılmalıdır. Yanık ileri derece ise hemen veterinere götürülmesi gerekir. Patim Güvende Sigortası gibi evcil hayvan sigortası şirketlerinin anlaşmalı veteriner kliniklerinde geniş tedavi imkanlarından yararlanılabilir. Sevimli dostunuz eski sağlığına kavuşana kadar tüm masraflarının sigorta tarafından karşılanır.

    Yakınlarda veteriner kliniği olmayan bir bölgede iseniz birkaç basit müdahale ile veterinere gidene kadar hayvanınızı rahatlatabilirsiniz. Yanık alanına soğuk su uygulayabilirsiniz. Yanık sonucunda oluşan ölü deri ve tüy kalıntıları ıslak gazlı bez yardımıyla almalısınız. Eğer varsa yanık için özel olan antibiyotik merhemi yanık bölgesine, yanığı ovmadan sürmelisiniz.

    Yanığa sinek ve böceklerin temas etmesi enfeksiyon riskini artırabilir. Yanığın enfeksiyon kapmaması için sık sık temizlenmesi gerekir. Yanık temizlenip antibiyotik uygulandıktan sonra bandajla sarmak en korunaklı yöntem olur.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku