Kedi Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?

Kedi Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?


İnsanlarda olduğu gibi hayvanlar üzerinde de gıda ve başka sebeplerde dolayı zehirlenme görülmektedir. Kedi zehirlenmesi belirtileri bu durumlardan bir tanesidir. Bir çok farklı gıda takviyesi alan kedilerde zehirlenme sıkça görülmektedir. Bu tarz durumlarda stres ve panik yapmayarak veteriner ile kontak kurulmalıdır.

İçindekiler

    Kedi Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?

    Hayvanlarda zehirlenme hastalığı yaygın bulunan  sorunlar arasında yerini alır. Kedi zehirlenmesi belirtileri genellikle kusma ve ishal olarak görülmektedir. Bu gibi durumlar görüldüğünde veteriner veya kedi sigortası seçeneklerine başvurulmalıdır. Zehirlenme ciddiye alınması gereken bir durum olduğu için müdahale edilmediği taktirde kedinin hayatına dahi etki edebilir. Bu sebeple hızlı müdahale edilmesi gerekmektedir. Ancak bu müdahaleyi bilir kişiler tarafından yapmak önemli noktalar arasında yerini alır.

    Ciltte enfeksiyon, koma ve kronik yorgunluk kedilerde zehirlenme belirtileri arasında yerini alır. Ayrıca solunum zorluğu ve nefes alıp veriş düzensizliği de temel belirtiler arasında bulunmaktadır. Aslında hayvanlarda da zehirlenme durumu insanlardaki gibi belirtiler verir. Zehirlenen insan etkilerinin bir çoğu kedilerin zehirlenme belirtileri arasında yerini alır. Kedi sigortası bulunuyor ise bu durumda kullanılmalı ve veteriner desteği alınmalıdır.

    Zehirlenmiş Kediye Nasıl Müdahale Edilir?

    Kedi zehirlenmesi belirtileri görüldüğü takdirde öncelikle sakin olunmalıdır. Panik yapmayarak kedinin hangi gıdadan zehirlendiği tespit edilmelidir. Tespit edilen gıdanın kedi ile ilişkisi tamamen kesilmelidir. Ardından hemen veteriner ile iletişime geçilmelidir. Kedi sigortası bu konularda pratik çözümler sunmaktadır. Bu nedenle sigorta önemli bir olaydır. Bu sayede maddi durum aksaması olsa dahi kedi rehabilite edilir. Bireylerin her zaman maddi olanakları acil durumlara el vermeyebilir. Sigorta bu tarz durumlarda devreye girer.

    Doğru bilinen yanlışlar arasında yer alan diğer olgu da kedilerde zehirlenme belirtisi görüldükten sonra tedavi etmeye çalışılmasıdır. Bu yanlış bilinen durumlar arasında yerini almaktadır. Asla zehirlenen kediye tedavi amaçlı bir takım gıdalar verilmemektedir. İnsanlarda genellikle yoğurt tüketmesi yapılırken kediye de bu tarz gıdalar verenler olur. Bu çok yanlış ve büyük hatadır. Bu sebeple veteriner ile iletişime geçilip onun direktifleri uygulanmalıdır. Aksi halde kedinin hayatı riske atılarak kötü sonuçlar doğabilir. 

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku