Kediler Dünyayı Nasıl Görür?

Kediler Dünyayı Nasıl Görür?


Eğer kediler ile ilgileniyorsanız, bir kediniz varsa kediler dünyayı nasıl görür sorusu mutlaka aklınıza gelmiştir. Küçüklüğümüzden beri her sorulduğunda farklı cevaplar verilen bu sorunun cevabının aslında ne olduğunu bugün bu yazımızda öğreneceğiz.

İçindekiler

    Kediler Dünyayı Nasıl Görür?

    Kedi dostlarımız onlara bakmaya başladığımız zamandan itibaren bizim ailemizin bir parçası haline gelirler. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hayvanlar hakkındaki bilgilerimiz gün geçtikçe ilerlemiştir ve kediler dünyayı nasıl görür hepimiz merak etmişizdir. Küçüklüğümüzden beri bizlere kedilerin dünyayı siyah beyaz olarak gördüğü söylenmiştir, peki bu doğru mudur? Birbirinden farklı cinsleri olan kedilerin dünyayı aslında nasıl gördüğüne gelin birlikte bakalım.

    Profesörler ve ilgi alanları hayvanlar olan araştırmacılarımız sayesinde kediler hakkında günden güne daha fazla bilgi edinebiliyoruz. Nickolay Lamm ise bu araştırmanın önemli isimlerinden birisidir. Uzun araştırmalar sonucu insanlar ile kedilerin görüşlerinin birbirinden farklı olduğu sonucuna varılmıştır. Hayvan ve insanların gözünün içerisinde bulunan çubuk ve koni sayesinde renkleri ayırabiliriz. Bu sayede renkleri gri renkten ayırarak, canlı ve gerçek hallerinde görebiliriz. Kediler ve insanlarda fotoreseptörler farklı sayıda olduklarından, insanların gece görüşü daha zayıfken kedilerde çok daha güçlüdür. Kediler renkleri tam olarak ayırt edemezken insanlar çok kolay bir şekilde ayırt edebilirler.

    Bu araştırmalar sonucunda insanların görüşünün kedilerden daha canlı olduğunu söyleyebiliriz. Kediler dünyamızı daha soluk görürken, insanlarda bu durum çok daha farklıdır. Aynı zamanda kediler yakında bulunan cisimleri net bir şekilde görebilir ancak uzak görüşleri pek iyi değildir. Gece görüşleri ise onları mükemmel avcılar yapar. Atalarından gelen bu av yetenekleri sayesinde, dünyayı bizim gibi renkli görmeseler de gece görüşlerinin çok gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz.

    Kediler Dünyayı Siyah Beyaz Mı Görür?

    Uzun araştırmalar sonucu kedilerinde aynı insanlarda olduğu gibi renkleri ayırt edebildiğini söyleyebiliriz. Bizim gördüğümüz kadar renkli ve canlı göremediklerini bilsek de, kediler dünyayı nasıl görür düşündüğümüzde aynı insanlarda olduğu gibi ancak daha cansız halde olduğu gözlemlenmiştir. Yani kediler dünyayı siyah beyaz olarak mı görür sorusuna cevabımız hayırdır.

    Unutulmaması gereken bir diğer bilgi ise kedilerin kırmızı tonundaki renkleri ayırt etmekte zorlandığıdır. Yeşil ve mavi gibi ana renkleri görmekte zorluk çekmeselerde, kırmızı renkleri minik dostlarımızı biraz zorlayabilir. Ancak bu onların çok gelişmiş avcılar olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Eğer kedinizin görüşünde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız, size en yakın veteriner hekime gitmeniz gerekmektedir. Kedi sigortanız varsa bu gibi durumlarda maddi sorunlar ve kaliteli hizmet için endişelenmenize gerek yoktur.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku