Kediler Korona Bulaştırır Mı?

Kediler Korona Bulaştırır Mı?


Tüm dünyayı etkisi altına almış olan korona virüsün kedilere de bulaşıyor olması kedi sahiplerini bir hayli endişelendirmektedir. Kediler korona bulaştırır mı merak eden patili sahipleri bu konuda net bir yanıt aramaktadır. Dünyada korona pozitif hayvanlara denk gelindiğinden herkes evcil hayvanının korona olup olmadığından endişelidir.

İçindekiler

     

    Kediler Korona Bulaştırır Mı?

    Yapılmış olan testeler ve tıbbı araştırmalar sonucunda görülüyor ki kediler korona olabilirler. Birçok kedi sahibi, kedisinden kendisine veya evdeki diğer bireylere korona bulaşacağının endişesini taşıyor. Oysaki bu endişeye gerek yoktur. Çünkü kediler korona bulaştırmaz. Kediler koronaya yakalanmış olsalar bile virüsü insanlara bulaştıramazlar.

    Kedilerde olan korona virüs zoonoz yapılır. Yani bu virüs insanlara bulaşamaz. Bu nedenle hiçbir kedi sahibi kedisinden korona bulaşacağına dair endişelenmemelidir. Çünkü böyle bir durum yoktur. Hastalık bulaştırdığı düşünülerek kediler sokağa bırakılmamalıdır. Bir an önce iyileşebilmesi için yardımcı olunmalıdır.

     

    Kedilerde Korona Belirtileri Nelerdir?

    Korona virüs kedilerde sıkça rastlanan virüs çeşitlerinden birisidir. Koronavirüs olan kedilerin %90’lık kısmı hastalığı çok hafif bir şekilde atlatırlar. Geriye kalan %10’luk kısmında ise virüs mutasyon geçirerek başka virüslere dönüşür. Genellikle korona virüs kedilerde mutasyon geçirerek FIP virüsüne dönüşür. FIP virüsü de kediler için oldukça zorlu olan FIP hastalığının sebebidir.

    Korona virüsün mutasyon geçirmiş hali olan FIP virüsünün belirtileri şöyledir:

    • Yüksek ateş
    • İştahsızlık
    • Halsizlik
    • Gözlerde sulanma
    • Nezle
    • Solunum sıkıntıları
    • Karın bölgesinde şişlik
    • Depresyon

    Kedilerde FIP hastalığı hakkında daha detaylı bilgi için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca kedide bazı belirtiler fark ettiğinizde vakit kaybetmeden veterinere götürmeniz faydalı olur. Erken tedavi her zaman kedilerin hayatını kurtarmada önemli role sahiptir.

    Kedilere korona virüsten korumak için bulunduğu ortamın temizliğine dikkat edilmelidir. Kedinin temiz bir alanda yaşaması onu birçok virüs ve hastalıktan korur. Kedinin beslenmesi yine virüslerden korunabilmesi için oldukça önemlidir. Sağlam bir bağışıklığa sahip olmaları birçok virüsü kolayca yenebilmelerini sağlar. Kediler stresten uzak tutulmalıdır. Stresli bir yaşamı olan kedilerde korona virüs FIP virüsüne çok daha hızlı bir şekilde dönüşmektedir.

    Kedilerin sağlığının daima güvence altında olması içinse evcil hayvan sigortası yaptırılmalıdır. Kediler her türlü sağlık hizmetini alırken sahibinin bütçesini korumayı amaçlayan evcil hayvan sigortaları birçok avantajı içerisinde barındırmaktadır. Hangi sigortayı seçeceğimi bilemiyorum diyorsanız Yuvam Sigrotası’nı inceleyerek başlayabilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku