Kediler Neden Ot Yer?

Kediler Neden Ot Yer?


Bazı zamanlarda kedilerin ot yeme eğilimi gösterdiği görülünce kediler neden ot yer sorusu akıllara gelir. Normal vakitlerde ot yeme, otla beslenme gibi bir alışkanlıkları yoktur. Bu nedenle kedilerin ot yemesi anormal bazı durumların işaretçisidir.

İçindekiler

    İster bir sokak kedisi olsun ister evde yaşayan bir kedi olsun ot yeme iç güdüsü oluştuğunda ilk fırsatta yemek için uygun otu aramaya başlayacaktır. Her otu yemeyip burnuyla iyice kokladıktan sonra belli bir otu yerler.

     

    Kediler Neden Ot Yer ve Kusar?

    Kediler bazen ot yerler ve yedikleri ot sonucunda kusarlar. Madem kusuyorlar kediler neden ot yer diye düşünüyor olabilirsiniz. Kedilerin ot yemelerinin belli bir amacı vardır. Otları lezzetli olduğu için veya karınlarını doyurmak için yemezler. Ot yemelerindeki temel amaç kusmaktır.

    Kedilerin midelerinde tüy gibi bazı yabacı maddeler varsa kediler kusarak bunları dışarı çıkarmaya çalışır. Midelerinde bulunan yabancı maddeleri kusup rahatlarlar. Yalnıza yabancı maddeler değil mama yüzünden de kusmak isteyebilirler. Midelerine iyi gelmeyen, kalitesiz mamalarla beslenen kediler kusma refleksi gösterecektir.

     

    Kediler Hangi Otu Yer?

    Kedilerin kusmak istedikleri zaman ot yerler. Otların içinde bulunan selüloz yapısı midelerinde onları rahatsız eden maddeleri yumuşatarak daha kolay çıkarmalarını sağlar. Kedilerin ot yemeden önce onları kokladıkları görülür. Bundan dolayı kediler hangi otu yer merak edilir.

    Kediler için bazı otlar zehirleyici ve tehlikeli olabilir. Bu nedenle otları koklayıp uygun bir tanesini yerler. Eğer kedinize evde bakıyorsanız kedi nanesi (catnip) yani diğer adıyla kedi çimi alabilirsiniz. Böylece olası zehirlenme durumlarının önüne geçilmiş olur.

    Kediler zehirlendiklerinde acilen müdahale edilmesi gerekir. Hemen veterinere götürülmeyen kediler ölümle burun buruna gelebilir. Bu tarz durumlarda uzman veterinerlerden kaliteli hizmeti uygun fiyatlara alabilmek için evcil hayvan sigortası yaptırılabilir.

    Kedi sigortası sayesinde kedilerin başına gelen kaza, yaralanma, zehirlenme, yabacı cisim yutma, yabancı cisim batması, aniden ortaya çıkan hastalıklar gibi birçok sağlık durumunda, hemen en yakın anlaşmalı veterinere gidilerek sağlığına kavuşturulabilir. Kedi sigortası yaptırmak kedi ebeveynlerinin iç huzuru ve güvence hissetmesini sağlar.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku