Kediler Ölmeden Önce Ne Yapar?

Kediler Ölmeden Önce Ne Yapar?


Can dostlarımız olan kediler ölmeden önce ne yapar düşünmek bile bizi üzsede maalesef ki cevabını bilmemiz gereken bir sorudur. Ölüm her canlı in kaçınılmaz sondur ve bu durum minik kedilerimiz içinde geçerlidir. Kedilerin ölmeden önce neler yaptıklarına gelin birlikte bakalım.

İçindekiler

    Kediler Ölmeden Önce Ne Yapar?

    Kedi dostlarımızın hepimizin hayatında önemli bir yeri vardır. Kedilerimiz onları sahiplendiğimiz andan itibaren bizden büyük bir sevgi ve ilgi beklerler. Hayvan beslenmek her ne kadar güzel olsa da büyük bir sorumluluk demektir ve onlara güzel bir hayat yaşatmak hepimizin görevidir. Hayvan dostlarımız her ne kadar çok sevsekte bir gün bizden ayrılacaklarını bilmeliyiz. Bu nedenle kediler ölmeden önce ne yapar öğrenmemiz olabilecek bazı durumlara karşı hazırlıklı olmamızı sağlayacaktır.

    Minik kedi dostlarımızın ölümünü kabullenmemiz bizim için çok zordur. Onlar canımızın bir parçasıdır ve kaybettiğimizde çok üzülmemiz gayet normaldir. Kedilerimiz yaşlılık ve hastalık gibi bazı sebeplerden dolayı ölebilir. Bunun belirtisi olarak ilk zamanlarda yemeden ve içmeden kesilerek kilo vermeye başlarlar. Normal zamanlarda yemek yemeyi çok seven kedilerin ölmesine yakınken ilk gösterdiği belirti iştah kesilmesidir.

    Kedilerimizin ölmesine sebep olabilecek bazı hastalıklar vardır. Bu hastalıklardan en fazla bilineni FIP, AIDS ve lösemi hastalığıdır. Kediniz bu hastalıklardan herhangi birine yakalandığı zaman bazı semptomlar gösterirler. Ağız içerisinde yaralar çıkması. Yemekten ve içmekten kesilme, karın ağrısı, kötü koku ve ani kilo kaybı gibi belirtiler göstermeleri çok hasta oldukları anlamına gelmektedir.

    Kediler Ölmeden Önce Ne Yapmalıyız?

    Kediler ölmeden önce ne yapar öğrendikten sonra neler yapmamız gerektiğini bilmemiz, kedi dostlarımızın son anlarını mutlu bir şekilde geçirmesini sağlamamıza yardımcı olur. Çok duygusal canlılar olan kedilerimizle yakından ilgilenmeli ve onlara karşı sevgimizi göstermeliyiz. Ölecekleri zaman sizden uzaklaşmaya çalışabilirler. Bunun sebebi onları ölürken görmenizi ve üzülmenizi istememeleridir.

    Hastalık süreci hem kediniz hem de sizin için zorlu bir süreç olacağından dolayı kedinizle yakından ilgilenmelisiniz. Kedinizde en ufak bir hastalık belirtisi gördüğünüz zaman kedinizi size en yakın veteriner hekime götürüp mutlaka muayene ettirmeniz gerekir. Kedi sigortanız varsa her duruma karşı her zaman hazırlıklısınız demektir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku