Kediler Yılda Kaç Kere Doğurur?

Kediler Yılda Kaç Kere Doğurur?


Kediler yılda kaç kere doğurur sorusu mart ayının yaklaşmasıyla birlikte son zamanlarda çoğu kedi sahipleri tarafından sorulmaktadır. Minik dostlarımızın sağlıklı bir hayatının olmasını istiyorsak, oluşabilecek ani durumlara karşı onlar hakkında en ufak bilgiyi dahi bilmemiz gerekir.

İçindekiler

    Kediler Yılda Kaç Kere Doğurur?

    Canımızdan çok sevdiğimiz hayvan dostlarımızda aynı insanlarda olduğu gibi doğurarak çoğalırlar. Kedilerde sık sık görülen bu durum gayet normaldir. Ancak kedinizi evinizde besliyorsanız, ev kedileri için veteriner hekimlerinin çoğu kısırlaştırma yönteminin daha sağlıklı olduğu kararına varmıştır. Kısırlaştırma ameliyatı, doğum sırasında ve sonrasında oluşabilecek hayati tehlikeleri önlediğinden dolayı evcil hayvan sahipleri tarafından şiddetle önerilmektedir.

    Ancak bazı sebeplerden dolayı kedinizi kısırlaştırmak istemeyebilirsiniz, bu nedenle kediler yılda kaç kere doğurur bilmek isteyeceksinizdir. Kediler 1 yıl içerisinde yaklaşık 3 kere hamile kalabilirler. Ev kedinizi kısırlaştırmasanız bile çeşitli yöntemlerle kızgınlık dönemlerini geçiştirebilecek olsanız da, maalesef ki zor koşullar altında yaşayan sokak kedileri için bu kaçınılmaz bir durumdur. Bazı nadir durumlarda doğum sırasında kediler hayatlarını kaybedebilmektedirler.

    Eğer kedi sahibi iseniz, yavru istemiyorsanız ve kedinizi kısırlaştırmaya karşıysanız bunun bazı çözümleri vardır. Kedi doğum kontrol hapı bunlardan birisidir. Kedi doğum kontrol hapları sayesinde kedinizin kızgınlık dönemi bir süre boyunca erteleyebilirsiniz. Bunun yerine iğnede yaptırabilirsiniz ancak uzun süre boyunca iğne ve ilaç kullanıma kedinize zarar verebileceğinden, yavru istemediğinize eminseniz kısırlaştırma ameliyatı yaptırmanızı öneriyoruz.

    Kediler Her Yıl Doğum Yapar Mı?

    Eğer kedinizi kısırlaştırmadıysanız cevabımız evettir. Hamilelik dönemi bittikten hemen sonra kızgınlık dönemine girebilen kediler yukarıda bahsettiğimiz gibi her yıl içerisinde yaklaşık 3 kere doğum yapabilirler. Kızgınlık dönemine giren kedinizin çiftleşmesini istemiyorsanız onu evden çıkartmamanız gerekir. Kızgınlık döneminde çok enerjik ve sinirli olacaktır, bu gayet normal bir durumdur. Kedinizi sakinleştirmek için onunla sürekli oyunlar oynamanız gerekir. Bu sayede kediniz yorgun düşecek ve rahat bir şekilde uyuyacak, sakinleşecektir.

    Kediler yılda kaç kere doğurur öğrendikten sonra değinmemiz gereken bir diğer bilgi ise, kedilerin çiftleştikleri zaman kapabilecekleri bazı hastalıklar vardır. Örneğin FIV hastalığı bunların arasından en bilinenidir. Ölümcül bir hastalık olabilen FIV’in bilinen bir aşısı bulunmamaktadır. Ancak merak etmeyin, kedi sigortanız var ise endişelenmenize gerek yoktur. Erken teşhis hayat kurtarabileceği için her zaman tedbiri elden bırakmamaya dikkat etmelisiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku