Kedilerde Anestezi Etkisi Kaç Saat Sürer?

Kedilerde Anestezi Etkisi Kaç Saat Sürer?


Eğer kedinizi ameliyat ettirmeyi düşünüyorsanız bazı durumlarda anestezi olması gerektiğini mutlaka biliyorsunuzdur. Kedilerde anestezi etkisi kaç saat sürer bilmeniz anestezi süresi boyunca herhangi bir endişeye kapılmadan sakin bir şekilde beklemenizi sağlayacaktır.

İçindekiler

    Kedilerde Anestezi Etkisi Kaç Saat Sürer?

    Kedilerde anestezi yapılmasının birçok sebebi vardır. Örneğin kedinize ağır gelecek ameliyatlar gibi durumlarda mutlaka anestezi yaptırmanız gerekmektedir. Bu durumda kedilerde anestezi kaç saat sürer merak edeceksinizdir. Anestezi sayesinde kediniz zorlu ameliyatları canı acımadan kolay bir şekilde atlatabilmektedir. Anestezi duyu eksikliği anlamına geldiğinden sinir fonksiyonları baskılayarak ameliyat işlemlerinde hem veterinere hem de kedinize çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

    Kedilerde anestezi etkisinin kaç saat sürdüğü hakkında uzun araştırmalar yapılmıştır ve günümüzde bu sorunun cevabına ulaşmak mümkündür. Kedilerde anestezinin genel olarak 12 saat sürdüğü söylense de aslında tam olarak etkilerinin geçmesi iki günü bulmaktadır. Yani kedinizin anestezi etkisinden kurtulması için 2 gün geçmesi gerekmektedir. 2 gün sonra kendisine gelecek ve eski sağlığına kavuşacaktır.

    Kedi dostlarımıza yapılan anestezinin 3 farklı çeşidi vardır. Bu çeşitler sedasyon, genel anestezi ve lokal anestezidir. Bu 3 anestezinin çok bir farkı yokmuş gibi gözükse de aslında birbirlerinden çok farklıdırlar. bir tanesinde sadece vücudun belli yerleri uyuşturulur. Diğerinde ise kedi tamamen uyutulmaktadır. Bu sayede ameliyat işlemlerinde hiçbir ağrı ve sızı hissetmezler. Anestezi çok fazla önerilen bir yöntem olmasa da bazı durumlarda yapılması gerekmektedir.

    Kedilerde Anestezi Uygulamak Sağlıklı Mı?

    Kedilerde anestezi kaç saat sürer sorusunun cevabını merak ediyorsanız anestezi uygulamasının sağlıklı olup olmadığını da mutlaka bilmek isteyeceksinizdir. Kedilerde anestezi her ne kadar içerisinde risk barındıran bir durum olsa da  bazı zamanlarda mutlaka uygulanması gerekir. Kedilerde anestezinin tam olarak sağlıklı olduğunu söyleyemesek de kullanımının mecbur olduğu ameliyatlar olduğundan dolayı doktor gözetiminde endişelenmenizi gerektirecek bir durum olmadığını bilmelisiniz.

    Kedinize anestezi yaptırmanız gerektiğinde aklınızda bir soru işareti kalmaması açısından kedi sigortası yaptırmanız size her duruma karşı hazırlıkta kalacaktır. Patilisigorta ile hayvan sigortası yaptırdığınız zaman olası durumlara karşı endişe etmenize gerek yoktur. En güvenilir hayvan sigortası için patili sigortayı arayabilir ve dilediğiniz soruyu sorarak bilgi alabilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku