Kedilerde Kalp Kurdu Neden Olur?

Kedilerde Kalp Kurdu Neden Olur?


Kalp kurdu hastalığı kedilerde çok fazla görülmese de bu hastalığa yakalananlar ağır bir hastalık süreci yaşar. Kedilerde kalp kurdu neden olur birçok kedi ebeveyni tarafından merak edilir. Çünkü pek çok kişi bu hastalığın yalnızca köpeklerde oluştuğunu bilmektedir. Oysaki kedilerde de kalp kurdu oluşabilir.

İçindekiler

    Kedi ebeveynleri kalp kurdunun peşi sıra gelen zorlu sürece hazır olmalıdır. Kedinin eski sağlığına kavuşması için sahibinin vereceği destek çok önemlidir. Sevimli tüylüler veteriner ve kedi ebeveyninin iş birliğiyle bu elim hastalıktan kurtulabilir.

     

    Kedilerde Kalp Kurdu Neden Olur?

    Kalp kurdu enfekte olan dişi sivri sineklerin kediyi ısırması sonucunda bulaşır. Vücuda geçen larvalar bir süre gelişim gösterdikten sonra vasküler sisteme girerler. Sonrasında ise larvalar kurtçuğa dönüşür. Kurtçuklar genellikle akciğerleri hedef alır. Akciğerlerde ve akciğerleri besleyen kan damarlarında kurtçuklara rastlanabilir.

    Kalp kurdu farklı hastalıkların da başlamasına sebep olur. Örneğin akciğerde bulunana kurtları yok etmek için bağışıklık sistemi o bölgeye yüklenir. Bağışıklık sisteminin yüklenmesi sonucunda akciğer tahribat görebilir. Böylece akciğerde çeşitli iltihaplar oluşup solunum sıkıntıları yaşanabilir.

     

    Kedilerde Kalp Kurdu Belirtileri Nelerdir?

    Kedilerde kalp kurdu neden olur bilinmesi gerektiği kadar hastalığın belirtileri de bilinmelidir. Hastalığın belirtileri bilindiği takdirde erken tedavi şansı doğar. Erken tedavi sevimli patililerin hayatı açısından çok önemlidir. Kalp kurdu zor teşhis edilen bir hastalık olduğu için kedi ebeveyninin farkındalığı hayati önem taşımaktadır.

    Kedilerde kalp kurdu belirtileri şöyledir:

    • Öksürme
    • Kusma
    • Hırıltı
    • Halsizlik
    • Ani ve aşırı burun kanaması
    • İştahsızlık
    • Kilo kaybı
    • Hızlı nefes alıp verme

    Hastalık vücuda henüz yeni girdiğinde herhangi bir belirti görülmeyebilir. İlerleyen zamanlarda öksürük, hırıltı, nefes darlığı, halsizlik görülmeye başlar. Bu aşamada hastalık henüz vücuda çok fazla yayılmamıştır; fark edilirse yüksek ihtimalle tedaviden olumlu sonuç alınır.

    Ani ve aşırı burun kanaması, baş dönmesi, baygınlık gibi bulgular görüldüğünde ise kalp kurtlarının beyne kadar ilerlediğini anlayabilirsiniz. Nörolojik olarak kedinin çok fazla hasar görmesi tedaviden alınacak sonucu çok etkiler.

     

    Kedilerde Kalp Kurdu Tedavisi

    Kedilerde kalp kurdu tedavisi acil müdahale gerektiren bir süreçtir. Birçok kedi ebeveyni hastalığı son anda fark edip veterinere gittiği için tedaviye çok fazla zaman kalmamaktadır. Kalp kurdu tedavisi öncelikle akciğer bölgesinde başlar ve hastalığın vücuda yayılımına göre şekillenir. Tedavi sürecinde uygulanan ilaç ve yöntemler genellikle; oksijen tedavisi, kardiyovasküler ilaçlar, antibiyotikler, itravenöz sıvılardır. Kedinin durumuna göre ek tedavi yöntemlerine de başvurulabilir.

    Bir yandan kedinin sağlığını düşünmek bir yandan bütçenizi düşünmek sizi çok yıpratıyor olabilir. Kedinize evcil hayvan sigortası yaptırarak finansal açıdan rahatlayabilirsiniz. Neşeli Patiler Sigortası gibi cep dostu ödeme planları olan sigortalar sayesinde binlerce lira tutan yüksek veteriner masraflarından kurtulabilirsiniz. Yalnızca düzenli olarak size uygun plandaki poliçe ödemelerini yaparsınız.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku