Kedilerde Kulak İltihabı Neden Olur?

Kedilerde Kulak İltihabı Neden Olur?


Kedilerde kulak iltihabı sık görülen sağlık sorunlarından birisidir. Bakteri ve mantarların kulak içerisinde yarattığı enfeksiyon nedeniyle iltihaplanma olur. Hem dış kulakta hem de orta kulakta iltihaba rastlamak mümkündür. Kulak iltihabı genellikle dış kulakta başlar ve ardından orta kulağa doğru ilerler. Bunun nedeni ise kedilerin kulaklarının dik ve açık yapılı olması kolayca enfeksiyon almalarını mümkün kıldığındandır. Enfeksiyon fark edilmeyip kedinin tedavisi yaptırılmadığındaysa yavaş yavaş orta kulağa ilerler.

İçindekiler

    Dış kulak enfeksiyonun nedeni bakteri ve enfeksiyonlardır. Orta kulak iltihabının nedenleri arasında ise parazitler ve kulak zarında oluşan deformasyonlar yer alır. Kedinin kulağına bir şeyler kaçarsa ve çıkarılmazsa enfeksiyon yaratabilir. Yine bu da kedide kulak iltihabına neden olur.

     

    Kedilerde Kulak İltihabı Belirtileri

    Kedide kulak iltihabı dikkate alınması gereken ciddi bir sağlık sorunudur. Kulak iltihabından dolayı kediler işitme kaybı yaşayabilir. İltihap iç kulakta ilerlerse kedide denge problemleri de görülür. Tüm bunlar kedinin yaşam konforunu oldukça düşürür. Ayrıca iltihap kedide aşırı kulak ağrısı çekmesine de neden olur.

    Kedilerde kulak iltihabı belirtileri şunlardır:

    • Yüksek ateş
    • İştahsızlık
    • Kedinin sürekli kafasını bir tarafa doğru eğmesi
    • Kulağına dokunulduğunda bağırması
    • Dengesiz yürümeye başlama
    • Kulaktan kötü koku gelmeye başlaması

    Kedide kulak iltihabı varsa kulağına veya başına dokunulduğunda çok hassasiyet gösterir. Sürekli huzursuz olur ve kulağıyla oluşur. Belirtilere bakıldığında kedinin kulak iltihabı olduğu düşünülüyorsa vakit kaybetmeden veterinere götürülmelidir.

    Kedinin acil durumlarda tüm sağlık hizmetlerinden maddi sorunlara takılmadan faydalanabilmesi için Pati Sigortası yaptırılabilir. Pati Sigortası sayesinde anlaşmalı veteriner kliniklerinden poliçede yer alan durumlar kapsamında ücretsiz hizmet alınabilir.

     

    Kedilerde Kulak İltihabı Tedavisi

    Kulak iltihabından dolayı kedinin çok fazla hasar almaması için erken tedavi çok önemlidir. Erken tedavinin ilk adımı kedi sahibinin kulak iltihabı belirtilerini bilip kedide kulak iltihabı olduğunu anlamasıdır. Ardından veteriner hekimler iltihap için gereken tedavileri uygular. Kedilerde kulak iltihabı tedavisi için iltihap söktürücüler, krem ve jeller kullanılabilir. İleri seviye durumlarda ise cerrahi müdahaleler gerekebilir. Kedinin kulağının yıkandığı durumlar da görülür.

    Kedilerde kulak iltihabı olmaması için kulaklarının düzenli olarak temizlenmesi faydalı olur. Bunun için de evcil hayvan sigortası sahiplerine sunulan fırsatlar kullanılabilir. Evcil hayan sigortası markaları, sevimli patilere yılda bir kez özel kliniklerde kulak temizliği hediye etmektedir. Siz de kedinize evcil hayvan sigortası yaptırarak daha pek çok fırsattan yararlanabilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku