Kedilerde Lavman Nasıl Yapılır?

Kedilerde Lavman Nasıl Yapılır?


Aynı insanlarda olduğu gibi kedilerimizde de çeşitli hastalıklar gözükebilir ve bu durumda kedilerde lavman nasıl yapılır bilmemiz bize olası durumlara karşı hazırlıklı kalacaktır. Kediler için lavman çok önemli bir tedavi aracı olduğundan dolayı bütün kedi sahiplerinin bilmesi gereken son derece önemli bir tedavi yöntemidir.

İçindekiler

    Kedilerde Lavman Nasıl Yapılır?

    Kedi dostlarımız hayatımıza girdiği andan itibaren bizim sorumluluğumuz altında olurlar. Bir kedi sahiplendiğimizde ilk önceliğimiz kedimizin sağlıklı olmasıdır. Bunun için eğer kedi sahibiyseniz kedilerde lavman nasıl yapılır gibi önemli bilgileri mutlaka bilmelisiniz. Sık sık hasta olabilen kedilerde kabızlık hastalığı çok sık görülebilir ve bu hastalığın tedavi yöntemlerinden birisi olan lavmanın nasıl yapıldığına gelin birlikte bakalım.

    • İlk olarak yapmanız gereken şey kedinizi bir havluya sarmaktır. Bunu yaparken sakin bir ses tonuyla konuşmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde kediniz korkabilir ve sabit bir şekilde durmayabilir.
    • Kedinize sakinliğini sağladıktan sonra lavmanı yavaş bir şekilde kedinizin kalın bağırsağına sokmanız gerekir. 5 ve 7 santim arası kadar sokmanız yeterli olacaktır. Eğer şırıngayı fazla ittirirseniz yırtıklara sebep olabilir, bu nedenle son derece dikkat etmeniz gerekir.
    • Ardından kedinizin beli ve bacakları arasında elinizi gezdirerek sertleşmiş dışkıyı hissetmeye çalışın. Bu bölgeye Masaj yaparak kedinin dışkısının çıkmasını bekleyin. Bazı zamanlarda dışkı bir iki saat boyunca çıkmayabilir, bu durumda 2 saat sonra tekrar lavman işlemini yapmanız gerekir.
    • Tedavi sürecinde çok az bir miktar kan gelebilir bu durum gayet normaldir, ancak normalden fazla bir kanama görüyorsanız hemen size en yakın veteriner hekime gitmelisiniz. Çünkü bu durum normalde gözüken bir durum değildir ve tehlikeli sonuçlara yol açabilmektedir.

    Kedinize lavman ameliyatını yapmadan önce kullanacağınız malzemelerin tamamen veteriner onaylı olduğundan emin olmalısınız. Bu iş yapmadan önce veterineriniz ile bir görüşme hazırlamanız, işlemi doğru bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır. Bu sayede endişe etmeden sakin bir şekilde kedinize bu ameliyatı uygulayabilirsiniz. Aksi bir durum olursa Hiç beklemeden bir veteriner hekime gitmeyi ihmal etmemelisiniz.

    Kediler İçin Lavman Sağlıklı Mı?

    Kedi dostlarımız için lavman tamamen sağlıklıdır, ancak bunu yaparken her şeyi doğru yaptığınızdan emin olmalısınız. Bu nedenle kedilerde lavman nasıl yapılır bilmek için uzun bir araştırma yapmanız gerekebilir. Veteriner hekiminizden de onay aldıktan sonra eğer araştırmanızı tamamladıysanız, kediler için lavman işlemi son derece sağlıklı olacaktır.

    Olabilecek hastalık durumları için hayvan sağlık sigortanızın olması sizi her türlü duruma karşı hazırlıklı kalacaktır. Patilisigorta ile kedinize sigorta yaptırdığınız zaman hastalık gibi durumlarda ne yapmalıyım gibi soruları aklınıza getirmenize gerek kalmaz. Tamamen Profesyoneller tarafından kedinizin ameliyatı yapılır ve eski sağlıklı haline bir an önce kavuşması sağlanır.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku