Kedilerde Lösemi Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde Lösemi Belirtileri Nelerdir?


İnsanlar gibi her memeli canlı hasta olabilmektedir. Memeli canlıların hastalık türleri insanlarla benzerlik gösterir. Kanser ve lösemi de kedilerde görülen hastalıklardan biridir. Kedilerde lösemi belirtileri fazla şekilde görülebilir. Birden fazla tepkime ve yansıma oluşturarak kedilerde lösemi belirtileri göze batabilir. Bu tarz durumla karşılaştığınızda acil tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Tedavi için gerekli veterinerler ile kontak kurularak tedaviye başlanılmalıdır.

İçindekiler

    Kedilerde Lösemi Belirtileri Nelerdir?

    Kedilerde lösemi belirtileri insanlar ile benzerlik gösterir. İnsanlarda görülen belirtilerin birçoğu kediler üzerinde de fark edilir. Kıl ve kürk durumunda seyrelme ve tüy dökülmesi bunlardan biridir. Aynı durum lösemi olan insanların saç ve kas dökülmesiyle benzerdir.

    Bununla birlikte kedilerde kilo verme, iştahsızlıkta lösemi belirtileri arasında yerini alır. Deri deformasyonu ve enfeksiyonu belirtilerin ve bulguların başka türüdür. Fakat deri enfeksiyonları başka hastalıklar sebebiyle de olabilir. Bu nedenle başka net belirtiler görülmelidir.

    Kedilerde lösemi belirtileri arasında boğaz ve solunum enfeksiyonları da yer alır. Boğaz ve lenf şişerek kedilerde çeşitli sorunlar yaratır. Ayrıca ağız hastalıkları ve türevleri bu durumu yansıtan diğer bulgulardan biridir.

    Fakat buda deri enfeksiyonlarına benzer bir durum olduğu için direk lösemi ile bağdaştırmak doğru olmaz. Bulgular iki üç farklı çeşitte görülmelidir. Sadece ağız enfeksiyonuna sahip kedinin lösemi olduğu yargısına varmak yanlış olacaktır. Bu tarz durumlarda vakit kaybetmeden veteriner ile gorüşülmelidir.

    Kedilerde Lösemi Sigorta Kapsamında Mıdır?

    Kedi sigortası kediler ile ilgili hastalıkları kapsayan sigorta türüdür. İçerik olarak, acil ve hayati hastalıkların tedavisini karşılar. Bununla birlikte deri enfeksiyonu ve alerjik hastalıklarda kapsam dahilinde bulunur. Kanser ve lösemi gibi hastalıklar kedi sigortası dahilindedir.

    Fakat bu sigorta türü ve firmalarına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin x sigorta firması bunu kapsam dahilinde bulundurmaz iken y sigorta firması bulundurabilir. Sigorta yapılmadan önce anlaşma sağlanarak detaylı sorulmalıdır.

    Kedi lösemi belirtileri genel olarak sigorta dahilinde görülür. Çoğu sigorta firması yüzde yüzüne kadar karşılar. Hayati ve can sağlığını etkilediği için ciddi durumdur. FelV virüsünün alınması sonucunda kedilerde lösemi belirtileri ortaya çıkar. Bu virüs veterinerler tarafından tedavi edilir. Tedavi süreci insanlar ile benzerlik gösterir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku