Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?


Kedilerde de aynı insanlarda olduğu gibi zaman zaman çeşitli hastalıklar görülebilmektedir. Sık görülen bir hastalık olan grip hastalığının belirtilerini gördüğümüzde aklımıza ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına gelin birlikte bakalım.

İçindekiler

    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    Kedi dostlarımız her ne kadar güçlü hayvanlar olsa da her canlı gibi hasta olabilmektedirler. Minik kedilerimiz hasta olduğu zaman hepimiz çok endişeleneceğimizden dolayı önemli hastalıklardan birisi olan kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer düşündüğümüzde, aklımıza bazı belirli tedavi yöntemleri gelmektedir. Bu hastalık sık görülen bir durum olduğundan dolayı çok ağır geçmediği sürece endişe etmenize gerek yoktur.

    Kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonunun tedavisi için bazı ilaçlar kullanılabilmektedir. Bu ilaçlar vücuda zarar veren virüsler ile savaşarak kedinizin iyileşmesini sağlar. İlaç tedavisi her ne kadar önemli olsa da kedinizle sürekli ilgilenmeniz gerektiğini de unutmayın. Gerekli ilaçlar ve bakımları düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde kediniz kısa sürede eski neşesi ve sağlığına kavuşacaktır.

    Kediniz üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalandığında bazı belirtiler ile bunu size gösterirler. Örneğin burunların akması, iştahlarının azalması, ateşinin yükselmesi ve halsizlik gibi belirtiler kedinizin hastalandığını işaret eder. Üst solunum yolu hastalığı herpes ve kalivirüs olarak ikiye ayrılsa da, yukarıda bahsettiğimiz belirtiler ortak belirtiler olarak kabul edilmektir. Herhangi bir belirti gördüğünüzde bunu dikkate alarak profesyonel yardım almanız gerektiğini unutmayın.

    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Tedavi Yöntemleri

    Kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer bilmek istiyorsanız ilk olarak tedavi yöntemlerini öğrenmelisiniz. Öncelikle kedinizin hastalığına teşhis koymak için belirli örnekler alınıp testler yapılmaktadır. Kan testi, ağız salgısı örneği, göz salgısı örneğinden bir miktar alınır. Kedinize kesin bir teşhis konulduktan sonra eğer üst solunum yolu enfeksiyonu hastalığı varsa, tedavi yöntemleri arasından en çok kullanılan antibiyotik ilacı kullanılmaya başlanır.

    En ufak bir hastalık belirtisi gördüğünüzde size en yakın veteriner hekime gitmeyi ihmal etmemeniz gerektiğini unutmayın. Kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu hastalığı gibi hastalıklar sık sık görüldüğünden dolayı kediniz için hayvan sigortası yaptırmanız sizi her duruma karşı hazırlıklı kılacaktır. Patilisigorta ile kedi sigortası yaptırdığınızda acil durumlar için her zaman hazırsınız demektir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Köpeklerde Anestezi Etkisi Kaç Saat Sürer?
    Köpeklerde Anestezi Etkisi Kaç Saat Sürer?

    Bu durumda siz de köpeklerde anestezi etkisi kaç saat bilirseniz, köpeğinizin ameliyat olduğu süre b..

    Devamını oku