Kedilerin Tüylerini Kusması Nasıl Engellenir?

Kedilerin Tüylerini Kusması Nasıl Engellenir?


Hayvanlar ve insanlar arasında ortak hastalıklar görülse de farklı ve ilginç hastalıklarda bulunur. Bunlarım başında kedilerin tüylerini kusması gelir. Kedilerin tüylerini kusması nasıl engellenir? Yapılan en kapsamlı kedi hastalıkları araştırmaları arasında yer alır. Bu hastalık gerekli tedaviler uygulanarak geçer. Aksi halde sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Fakat ölümcül bir hastalık olarak görülmez. İstisnai durumlar haricinde kedi bu hastalıktan rahatça kurtulur.

İçindekiler

    Kedilerin Tüylerini Kusması Nasıl Engellenir?

    Kedilerin tüylerini kusması nasıl engellenir? Probleminin en basit ve kolay çözümü tıraş yöntemidir. Kedinin uzun tüyleri bulunuyor ise kısaltılması gerekir. Bu sayede ihtimaller azaltılır. Eğer kedi tüy kusma aşamasına gelmişse Malt Pasta adı verilen ilaç verilerek dışkı yoluyla dışarı atma süreci hızlandırılır. Bir nevi müshil ilacı olarak düşünülmektedir. Metabolizmayı hızlandıran bu ilaç sayesinde hızlı tedavi edilir.

    Kedi sigortası genellikle bu hastalığı kapsasa dahi veteriner tedavisi çok gerekli olan bir hastalık değildir. Basit hastalık olduğu için hayvan severler kendileri de çözüm üretebilir. Fakat veterinere götürülmesi de yanlış bir hareket değildir. Hastalığın net teşhisi ve sonuçları kesinleşmesi açısından veteriner bilgisi önemlidir. Eğer kediniz tüy kusuyorsa ve vaktiniz var ise veterinere götürebilirsiniz. Bu sayede doğru ilaç ve gerekli reçeteler uygulanacaktır.

    Kediler Neden Tüy Kusar?

    Kediler mama ve besin tüketimi sırasında tüyleri dillerine yapışmaktadır. Bu yapışan tüyleri kediler tüküremediği için yutmaktadır. Normal şartlarda kediler bu tüyleri midelerinde biriktirir. Biriken tüyleri dışkı ve atık yoluyla dışarıya atarlar. Fakat fazla miktarda tüy yutan kedi bazı durumlarda midesindeki tüyler fazlalaşır. Artan tüyler sonucunda kedi tüy yumağı kusmaktadır. Öğürerek tüyleri dışarı atmaya çalışırlar.

    Kedilerde tüy kusma olayının bir başka sebebi diğer kediler ile alakalıdır. Başka kedileri yalayan kediler tüy yutarak bu durumla karşılaşabilirler. Genellikle uzun tüylere sahip kedilerde daha yaygın görülen hastalık çeşididir. Tüy yumağı kusması bir kaç hafta boyunca sürer ve kedi iyileşir. Çok panik yapılacak bir durum değildir. Ayrıca çeşitli ilaç tedavileri bu durumu hızlandırabilir. İlaç verilmezse kedi kendiliğinden zamanla normale döner. Fakat yine de veterinere götürmek önemlidir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku