Kedilerin Zehirlendiği Nasıl Anlaşılır?

Kedilerin Zehirlendiği Nasıl Anlaşılır?


Sevimli kediler için en çok risk barındıran durumlardan birisi zehirlenmelerdir. Kedilerin zehirlendiği nasıl anlaşılır bilinmesi gerekir. Çünkü zehirlenme olduğu anlaşıldığı anda hemen en yakın veteriner kliniğine gidilmelidir. Aksi halde kedinin hayatı tehlike altına girebilir. Eğer zamanında müdahale yapılmazsa zehirlenme sonucunda ölüm gerçekleşebilir.

İçindekiler

    Kediler çevresel kaynaklardan dolayı zehirlenirler. Kedi ebeveynleri ne kadar ilgili olursa olsun bir anda minik kedi zehirlenebileceği bir şeyler bulabilir. Bu nedenle kedilerde olan değişimler pür dikkat izlenmelidir.

     

    Kedilerin Zehirlendiği Nasıl Anlaşılır?

    Eğer kedi ebeveyniyseniz ve kedilerin zehirlendiği nasıl anlaşılır bilmiyorsanız endişeye kapılmış olabilirsiniz. Kedinizde gördüğünüz herhangi bir anormal durumda acaba zehirlendi mi diye düşünebilirsiniz. Kedilerin zehirlendiğini anlamak çoğu durumda zor değildir.

    Kediler zehirlendiklerinde vücutlarında oluşan ilk reaksiyonlar salya akıntısı ve kusmadır. Eğer bir kedi sürekli olarak kusmaya çalışıyorsa zehirlenmiş olabilir. Bir kedinin zehirlendiğine işaret eden diğer güçlü belirtilerden birisi de solunum güçlüğü yaşamasıdır. Zehirlenen kediler nefes alıp vermekte zorlanacaktır.

     

    Kedilerde Zehirlenme Belirtileri Nelerdir?

    Kedilerin zehirlenmesine sebep olacak pek çok faktör vardır. Evde bulunan gıdalar, ilaçlar, deterjanlar, kimyasal maddeler kedilerin zehirlenmesine sebep olabilir. Dışarda ise çöp ve yakınlarından ürün yemek, bazı bitkiler vs. kediyi zehirleyebilir.

    Kedilerin zehirlendiğini anlayabilmek için zehirlenme belirtileri takip edilmelidir. Kedilerde zehirlenme belirtileri şöyledir:

    • Kusma
    • Salya akıntısı
    • Solunum güçlüğü
    • Yorgunluk
    • Depresyon
    • İltihap
    • Baygınlık
    • Nöbet
    • Titreme

    Yukarıdaki belirtilerden herhangi birisi görüldüğünde hemen veteriner kliniğine gidilmelidir.

     

    Kedilerde Zehirlenme Belirtileri Ne Zaman Başlar?

    Kediler zehirlendiğinde vücutları hızla tepki göstermeye başlayacaktır. Kedilerde zehirlenme belirtileri 1-6 saat içerisinde açığa çıkacaktır. İlk belirtiler kısa süre içerisinde görünmeye başladıktan sonra gün sonuna kadar nöbet, baygınlık, ishal gibi uzun süreli ve ağır belirtiler görülebilir.

    Önemli olan nokta ilk belirtileri önemseyerek kedinin zehirlenme ihtimalini gözden geçirmektir. Kedi sahiplenme gibi çok güzel bir durumu gerçekleştiren herkes bunun gereklerine uymalıdır. Bir kedinin sorumluluğu alındıktan sonra sağlığı için tüm ilgi gösterilmelidir.

     

    Kedilerde Zehirlenmeye Ne İyi Gelir?

    Kedilerde zehirlenme fark edildiği anda en yakın veteriner klinikleri arasından birine hızlıca gidilmelidir. Veterinere gitmeden evde müdahale etmeye çalışmak doğru değildir. Ancak veterinere gidene kadar kedinin neden zehirlendiğini bulmak oldukça önemlidir.

    Eğer evcil hayvan sigortası varsa sigortanın anlaşmalı olduğu veteriner kliniklerinden ücretsiz olarak zehirlenme tedavisi yaptırılabilir. Pahalı veteriner faturalarından çekinerek hiçbir kedi evde tedavi edilmeye çalışılmamalıdır.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku