Köpek Hamilelik Süresi

Köpek Hamilelik Süresi


Köpek hamilelik süresi, minik yavrular dünyaya gelene kadar geçen, köpek ebeveynleri tarafından oldukça dikkatli olunması gereken bir dönemdir. Yavruların sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilmesi için hamilelik süresinde anne köpeğin ihtiyaçları aksatılmadan karşılanmalıdır. Heyecanlı ve bir hayli zor geçen bu dönemde anneye olabildiğince yardım edilmelidir.

İçindekiler

     

    Köpek Hamilelik Süresi Ne Kadar?

    Köpek hamilelik süresi 57-70 gün sürmektedir. Köpekten köpeğe göre kaç gün sora doğuracakları değişir. Ancak genel olarak hamileliğin 62-64 günleri arasında doğum gerçekleşir. Hamilelik süresi köpeğin ırkına, yaşına, boyutlarına bağlıdır. Bu nedenle her köpek kendi içerisinde değerlendirilmelidir.

    Köpekler hamilelik sürecinde hem fiziksel hem de psikolojik olarak zor günler geçirebilirler. Böyle günlerde köpek sahipleri daha fazla ilgi göstermelidir. Yaşadıkları stresi azaltabilmek için köpekleri fazla yormayacak aktiviteler yaptırıp onunla vakit geçirmedirler. Bulunduğu ortamın temizliğine her zamankinden daha fazla özen gösterilmelidir. Beslenmesi aksatılmamalıdır. Hatta hamilelik esnasında veteriner muayenesine götürürken beslenme için uzmanlara danışılabilir.

    Hamilelik sürecinde yaşanacak olan acil sağlık sorunlarında köpek sigortası birçok avantaj yaratır. Sigortanın sunmuş olduğu geniş veteriner ağı sayesinde hem anne hem de karnındaki yavrular kısa sürede sağlığına geri kavuşur.

     

    Köpek Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

    Köpek hamilelik süresi hesaplanabilmesi için köpeğin ne zaman hamile kalmış olabileceği iyin tayin edilmelidir. İlk birkaç haftada önemli değişimler olmadığından bazı köpek sahipleri, hayvanlarının hamile olduğunu anlayamazlar. Oysaki bir köpeğin hamile olduğunun farkına varıp ona göre davranmak çok önemlidir.

    Köpek hamilelik belirtileri şu şekildedir:

    • Köpeğiniz normal zamanlara göre daha yorgun olabilirler.
    • Vücutlarındaki hormon dengelerinin bozulmasından dolayı bulantılar oluşabilir.
    • Hamileliğin 3. haftasında meme uçları pembeleşir.
    • ayın ardından karında belirgin bir şekilde büyüme olur.

    Köpeğinizin hamile olduğunu anladığınızda yavaş yavaş doğum için hazırlıkları yapmaya başlamalısınız. Yavrularıyla birlikte yatabileceği yatak, yavru köpek maması, minik köpek kıyafetleri gibi çeşitli şeyler alabilirsiniz. Yavrulara bakamayacağınızı düşünüyorsanız Petarkadaş ücretsiz köpek sahiplenme hizmeti sayesinde, minik yavrularınız için yeni yuvalar bulabilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku