Köpekler Hangi Kokuları Sevmezler?

Köpekler Hangi Kokuları Sevmezler?


Eğer evinizde köpek besliyorsanız, mutlaka bilmeniz gereken bilgilerden birisi olan köpekler hangi kokuları sevmezler yazımızı okuduktan sonra sizde çok şaşıracaksınız. Bizlere normal gelen ancak köpeklerimizin sevmediği bazı kokular vardır. Gelin bunlara birlikte bakalım.

İçindekiler

    Köpekler Hangi Kokuları Sevmezler?

    Köpeklerimiz çok tatlı hayvanlar olmalarıyla birlikte bizi asla yalnız bırakmayan can dostlarımızdır. Onlara karşı beslediğimiz sevgimizden dolayı eğer köpek sahibi iseniz onlar hakkında bilmeniz gereken bazı bilgiler vardır ve köpekler hangi kokuları sevmezler en önemlilerinden biridir. Köpeklerimizi ev içerisinde rahatsız olmamaları için öğrenmemiz gereken bu bilgi sayesinde onları mutlu edebiliriz. Uzun araştırmalar sonucu çıkan sonuçlara göre köpeklerimizin sevmediği bazı kokular bu şekilde sıralanmıştır;

    • Kimyasal kokular
    • Sirke
    • Turunçgiller
    • Keskin kokular
    • Acı biber kokusu

    Köpeklerimiz yukarıda bahsettiğimiz kokuları aldığında muhtemelen o ortamdan kaçmak isteyeceklerdir ve mutsuz olacaklardır. Kimyasal kokulardan bazıları, temizlik işlerinde kullanılan deterjanlar ve içerisinde amonyak içeren maddelerdir. Bu ve benzeri kokular çok keskin olduğundan köpeklerimiz bundan hoşlanmazlar. İnsan burnuna bile kötü gelen bu kokular, koku alma duyusu insanlardan kat ve kat gelişmiş köpeklerimiz için çok rahatsız edici olabilir. Kimyasal kokularda olduğu gibi, sirke ve acı biberde köpeklerimizi rahatsız etmektedir. Bunların arasından en garip olanı mandalina, portakal gibi kokuları sevmiyor oluşlarıdır. Ancak bize güzel gelen bu kokuları köpeklerimizin sevmediği kesin bir bilgidir.

    Köpeklerin Sevdiği Kokular Nelerdir?

    Köpek dostlarımızın sevmediği kokuları barındıran köpekler hangi kokuları sevmezler yazımızdan sonra neleri sevdiklerini de mutlaka merak etmişsinizdir. Köpeklerimizin sevdiği kokular bizim pek alışık olmadığımız kokulardır. Çöp kokusu ve çürük kokusu gibi kokular köpeklerimizi cezbedebilir. Bunlarla birlikte normal diyebileceğimiz bazı kokulardan da hoşlanmaktadırlar. Zencefil, kedi otu ve vanilya kokuları da köpeklerimizin favorileri arasındadır.

    Köpeklerimizin koku alma duyusu insanlardan 100.000 kat daha gelişmiştir. Bu nedenle bize garip gelen kokuları sevmelerinin neden olduğuna dair pek bir yorum yapamamaktayız. İnsanların koku alma hücreleri 5 milyon iken, köpeklerde bu sayı 200 milyona kadar çıkmaktadır. Eğer köpeğinizin koku alma duyusunda herhangi bir sorun olduğunu düşünüyorsanız size en yakın veterinere götürmeyi ihmal etmemelisiniz. Eğer Köpek sigortanız varsa, bu gibi durumlara her zaman hazırsınız demektir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku