Köpekler Neden Halsiz Olur?

Köpekler Neden Halsiz Olur?


Köpeğiniz yeterince uyumasına ve yemesine rağmen halsizse köpekler neden halsiz olur diye düşünebilirsiniz. Halsiz köpekler daima yatmak isterler ve eskisi gibi hareketli olmazlar. Yorgun oldukları yüzlerine bakıldığında anlaşılabilir. Oyun oynamak istediğinizde sizi reddederler.

İçindekiler

    Köpeğinizin halsiz olması sizi çok endişelendirip canınızı sıkıyor olabilir. Eski neşesinin olmaması, moralinin bozuk olması, uyuşuk tavırlar sergilemesi halsizliğin altında yatan nedenlerdendir. Bir köpeğin uzun süreli halsizlik yaşamasının altında yatan ciddi bir sebep olabilir.

     

    Köpekler Neden Halsiz Olur?

    Köpekler enerji dolu, oyuncu, sevecen canlılardır. Ancak bazen o kadar keyifsiz ve tembel olurlar ki akıllara hemen köpekler neden halsiz olur sorusu gelir. Köpeğinizle uzun süre dışarda vakit geçirdiyseniz eve gelince yerinde kalkmak istememesi normal olabilir. Çünkü bazı köpek ırkları aşırı hareketliliğe dayanamayabilir.

    Ancak ortada böyle bir durum yoksa köpeğinizin yaşadığı halsizliğe dikkat etmelisiniz. Çünkü yorulması gereken herhangi bir aktivite yapmamasına rağmen köpeğin halsizlik yaşaması normal değildir. Yorgunluğun altında yatan bazı hastalıklar olabilir.

    Köpekler yalnızca hastalıklardan dolayı değil yaşamış oldukları psikolojik sorunlar nedeniyle de halsiz olurlar. Bir köpek çevresinde olan değişimlerden dolayı stresli olabilir. Yaşadıkları olaylar köpeği depresyona sürükleyebilir. Eğer yakın zamanda diyet düzeni, egzersiz saatleri gibi günlük rutinlerinde değişim varsa halsizliğin sebebi bunlar olabilir.

     

    Köpeklerde Halsizlik Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

    Köpeklerin durup dururken halsiz olmasının altında çok ciddi sağlık sorunları yatıyor olabilir. Hareket etmek istemiyorsa, yemek yemeyi reddediyorsa, en sevdiği aktiviteleri yapmıyorsa köpeğin halsiz olmasının nedeni bulunarak tedavi ettirilmelidir.

    Köpeklerde halsizlik şu hastalıkların belirtisidir:

    • Kalp hastalıkları
    • İç-dış parazit
    • Hipotiroid
    • Diyabet
    • Karaciğer hastalıkları
    • Enfeksiyon
    • Zehirlenme
    • Diş rahatsızlıkları
    • Endokrin bozukluğu
    • Nörolojik hastalıklar

    Yukarıda yer alan liste gittikçe uzatılabilir. Çünkü hemen hemen her hastalığın sonucunda köpekler kendini halsiz hissedebilir. Minik tüylülerin bedeni hastalıklar mücadele ederken çok yıprandığı için halsizlik yaşadıkları görülür.

    Köpeğiniz halsiz olduğunda altında yatan nedeni bulmak için veteriner kliniğine götürmeniz iyi olacaktır. Veteriner hekimler gerekli tetkikleri yapıp halsizliğe hangi sağlık sorununun neden olduğunu bulacaklardır. Köpeğinize evcil hayvan sigortası yaptırdıysanız tedavi sürecinde teminatlar dahilindeki birçok uygulamadan ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Eğer hala köpeğinizi sigortalatmadıysanız Can Dostum Sigortası’nın geniş teminatlarını inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku