Köpekler Neden Toprak Yer?

Köpekler Neden Toprak Yer?


Köpeğinizin toprak yediğini gördüğünde şaşırıp köpekler neden toprak yer diye düşünebilirsiniz. Sevimli dostunuzu en iyi mama ve ek gıdalarla beslemenize rağmen gıda niteliğinde olmayan toprak, taş vs. yemesi sizi endişelendirebilir. Böyle maddeler yemesinin onun için zararlı olduğunu düşünmekte haksız değilsiniz. Gıda niteliğinde olmayan bu maddelerden dolayı köpeğiniz bazı rahatsızlıklar geçirebilir.

İçindekiler

     

    Köpekler Neden Toprak Yer?

    Köpeklerin toprak yemesi sağlıklı bir davranış değildir. Özellikle yavru köpeklerin daha fazla yapmış olduğu toprak yeme alışkanlığı endişe vericidir. Köpeklerde taş, toprak, odun parçası vb. maddeleri yemeye çalışmaya allotriophagia adı verilir. Birçok sebepten dolayı köpeklerde allotriophagia görülebilir.

    Köpekler neden toprak yer sorusuna verilebilecek en yaygın cevap vitamin ve mineral eksikliğidir. Köpeklerde vitamin veya mineral eksikliği olursa içgüdüsel olarak bu eksikliklerini farklı maddeleri yiyerek tamamlamaya çalışırlar. Birçok köpeğin toprak yeme sebebi tam olarak budur.

    Bir köpeğin toprak yemesinin bir diğer sebebi ise psikolojik durumlardır. Köpek mutsuzken, kendini yalnız hissediyorken, morali bozukken normalde yapılması istenmeyen şeyler yapabilir. Tabi ki bu psikolojik bozukluklar obsesif bozukluk gibi ileri derece rahatsızlıklar da olabilir.  

     

    Köpekler Toprak Yerse Ne Olur?

    Köpeklerin toprak yemesi sonucunda en fazla sindirim ve boşaltım sistemleri risk altındadır. Toprakla birlikte yiyecekleri taş, tahta, plastik gibi maddeler köpeğin sindirim sisteminde tıkanıklığa neden olabilir. Bu tıkanıklık sonucunda köpek tuvalete çıkamaz, mide ve bağırsağı hasar alabilir.

    Nasıl bir toprak yediği de köpeğin sağlığı açısından çok önemlidir. Toprakta kimyasal atık, zararlı maddeler olduğu bilinemez. Eğer kimyasal açıdan kirli bir toprak yerse köpek zehirlenebilir. Zehirlenme sonucunda müdahale edilmezse hayatını kaybedebilir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku