Köpeklerde Egzama Neden Olur?

Köpeklerde Egzama Neden Olur?


Köpek dostlarımıza her ne kadar iyi bakmak istesek de zaman zaman bazı hastalıklara yakalanabilirler. Egzama hastalığı ise köpeklerde sık görülebilen bir hastalık olmasıyla birlikte, köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere giderek köpeğinizin iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

İçindekiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    Köpek dostlarımız, onları sahiplendiğimiz ilk andan itibaren bizim ailemizin bir parçası haline gelirler. Her yerde görebileceğimiz köpek dostlarımızda egzama hastalığına rastlamamız mümkündür. Köpeklerde egzama neden olur sorusunun cevabını bilirseniz siz de bu hastalığı gördüğünüzde neler yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Köpeklerde egzama oluşmasının bazı sebepleri vardır.

    • Stres, köpeklerde egzama oluşumunun en büyük sebebi olarak bilinmektedir. Strese giren köpeklerde egzama oluşabilir ve bu durum onların psikolojisini kötü bir şekilde etkileyebilir.
    • Parazit ısırıkları da egzama oluşmasının bir diğer sebebidir. Köpeklerimiz için çok rahatsız edici olan parazit ısırıkları egzama olarak karşımıza çıkabilmektedir.
    • Hormon bozuklukları da egzamanın bir diğer sebebidir.
    • Çok sıcak ya da soğuk iklimlere maruz kalmaları köpeğinizde egzama oluşmasının en büyük sebeplerinden birisi olabilir.
    • Enfeksiyonlar ve vitamin eksiklikleri de bu sebepler arasında yer almaktadır.
    • Bazı ırklara özgü olan genetik faktörler sebebiyle de egzama görülebilmektedir.
    • Polenler ve temizlik malzemeleri gibi alerjenlere maruz kalmaları da köpeğinizde egzama oluşmasının bir sebebidir.

    Köpeklerde egzama oluşmasının birden çok sebebi vardır. Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı köpeğinizde egzama görülmesi olasılığı çok yüksektir. Egzama hastalığı ıslak ve kuru olmak üzere ikiye ayrılır. Köpeğinizde egzama oluştuğunu görüyorsanız ilk olarak yapmanız gereken şey size en yakın veterinere gitmenizdir. Bunun sebebi köpek dostlarımızda egzamanın çok rahatsız edici bir hastalık olmasıdır.

    Köpeklerde Egzama Belirtileri Nelerdir?

    Köpeklerde Egzama neden olur bildikten sonra belirtilerinide öğrenmek isteyeceksinizdir. Köpeklerde egzamanın birden fazla belli sebebi vardır. Egzama olan köpeğiniz sürekli kendisini yalayarak ve tırnaklarıyla çizerek kaşımaya çalışır. Bu durum köpeğinizin hem psikolojisini hem de sağlığını kötü etkilemektedir. Egzama belirtilerinden bazıları şu şekilde sıralanmıştır;

    • Kilo kaybı ve iştahsızlık egzaması olan köpeklerde sık sık görülmektedir.
    • Ciltte kabuklanma ve pullanma
    • Şiddetli kaşıntı ve ciltte kızarıklık
    • Uyku düzeninin bozulması
    • Ciltte görülen akıntı
    • Derisini kaşıyıp yalaması ve çiğnemesi
    • Ciltte görülebilecek kadar fark edilen renk değişimi

    Yukarıda bahsettiğimiz belirtiler her egzaması olan köpekte görülebilmektedir. Bu gibi durumlar için köpeğinize mutlaka bir sağlık sigortası yaptırmalısınız. Patilisgorta ile köpek sağlık sigortanızı yaptırabilir ve bu tür durumlara karşı her zaman hazırlıklı olabilirsiniz. Can dostumuz olan köpeklerimize en iyi yaşamı sağlamak için öncelikle onların sağlıklarına dikkat etmeliyiz. Bu nedenle sağlık sigortası yaptırmanız çok büyük bir önem taşımaktadır.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku
    Köpeklerde Anestezi Etkisi Kaç Saat Sürer?
    Köpeklerde Anestezi Etkisi Kaç Saat Sürer?

    Bu durumda siz de köpeklerde anestezi etkisi kaç saat bilirseniz, köpeğinizin ameliyat olduğu süre b..

    Devamını oku