Köpeklerde Egzamaya Ne İyi Gelir?

Köpeklerde Egzamaya Ne İyi Gelir?


Köpek dostlarımızda sık sık görülebilen bazı belirli hastalıklar vardır ve egzama ise bunlardan birisidir. Köpeklerde egzamaya ne iyi gelir diye düşündüğümüzde aklımızda soru işaretleri oluşmaktadır. Gelin birlikte mutlaka tedavi edilmesi gereken bu hastalığı nelerin iyileştirebileceğine bir göz atalım.

İçindekiler

    Köpeklerde Egzamaya Ne İyi Gelir?

    Köpek dostlarımızda egzama hastalığı sık sık görülmektedir. Egzama genel olarak bacaklarda, sırt, kuyruk ve testis torbası çevresinde gözükebilmektedir. Köpeklerde yaygınca görülür ve ıslak ve kuru olması ile birlikte ikiye ayrılır. Köpek dostlarımızda egzama hastalığı tam olarak geçmese bu hastalığı hafifletebilecek bazı yöntemler bulunmaktadır. Egzaması olan köpek hastalıklı bölgeyi yalayacak, ısıracak ve sürekli kaşıyacaktır.

    Egzaması olduğunu fark ettiğiniz köpeğe ilk olarak yapmanız gereken şey bir veteriner hekime götürmektir. Veteriner hekim Size gerekli ilaçları,  kremleri önerecektir ve düzenli bir şekilde kullandığınız takdirde köpeğinizin egzaması tam olarak geçmese de kaşınma gibi eylemleri azalacaktır. Veterinerler köpeğinizin kaşınmaması için özel ilaçlar, parazit ilaçları ve inflamatuar ilaçlar yazabilirler. Bu sayede köpeğiniz hem psikolojik hem de fiziksel olarak kendini çok daha iyi hissedecektir.

    Köpeklerde egzamanın görülmesinin birçok sebebi vardır. En fazla bilinen sebebi vitamin eksikliği olsa da stres ve hormon bozuklukları, çok fazla suya girme gibi sebeplerden dolayı köpeğinizde egzama gözükebilir. Aynı zamanda parazit ısırıklarının da yol açtığı egzama hastalığının geçmesi için düzenli bir bakım rutini ve gerekli kremler ile birlikte ilaçlar kullanılmalıdır. Bu sayede köpeğiniz kısa sürede iyileşip eski neşesine kavuşacaktır.

    Egzaması Olan Köpeğe Hangi Krem Sürülür?

    Köpeklerde egzamaya ne iyi gelir öğrendikten sonra hangi kremleri tercih etmeniz gerektiğini de bilmek isteyeceksinizdir. Egzama tedavisinde genellikle kortizon içeren kremler,  losyonlar, nemlendiriciler, kaşıntıyı azaltacak haplar ve ilaçlar kullanılır. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce bilinçli bir veteriner hekime gittiğinizden emin olmalısınız. Veteriner hekimin gözetimi altında köpeğinize iyileşmesi için gereken kremleri sürebilir ve tedavi sürecinde veterineriniz ile birlikte köpeğinizle yakından ilgilenebilirsiniz.

    İşte bu gibi durumlar için hayvan sigortası son derece gereklidir. Patilisigorta ile siz de köpek sigortanızı yaptırabilir ve olabilecek her duruma karşı hazırlıkta olabilirsiniz. Köpeklerimiz bizim için en önemli canlılardan birisi olduğundan dolayı onların sağlıkları için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekmektedir ve sağlık sigortası yaptırmak da bunlardan birisidir

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku