Köpeklerde Felç Neden Olur?

Köpeklerde Felç Neden Olur?


Felç geçiren köpekler, yaşam faaliyetlerini büyük oranda kaybeder. Bu nedenle köpeklerde felç neden olur diye birçok kişi tarafından merak edilir. Felç köpeklerin belirli bölgelerinde his kaybı yaratır. His kaybı bacaklarda olursa yürüyememe sorunu yaşayabilirler. Ayrıca ciddi ağrılara da sebep olur. Tedavi olmazlarsa yaşamları boyunca ağrı yaşayabilirler.

İçindekiler

    Felç yaşam standardını çok etkileyen bir rahatsızlık olduğundan felçli köpek ebeveynlerine büyük sorumluluklar düşer. Tedaviler düzenli takip edilip ek egzersizler yapılarak kemik ve kasların güçlenmesine yardımcı olunmalıdır. İlgili bir şekilde tedavi süreci takip edilirse olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

     

    Köpeklerde Felç Neden Olur?

    Köpeklerin felç geçirmesinin nedenleri genetik olabileceği gibi sonradan yaşadığı olaylardan kaynaklı da olabilir. Travmalar ciddi felç nedenleridir. Trafik kazası geçiren, kafasından darbe alan köpekler felç geçirebilir. Bu nedenle kazalardan sonra köpekler derhal veteriner kliniğine götürülmelidir. Eğer köpeğin evcil hayvan sigortası varsa tüm masraflar sigorta şirketi tarafından karşılanır.

    Menenjit gibi iltihaplar da köpeklerde felce neden olabilmektedir. Ayrıca bir köpek zehirlenirse beyin fonksiyonları zarar görüp felç geçirebilir. Felce neden olan en yaygın zehirlenme çeşidi ilaç zehirlenmeleridir. Bu nedenle veteriner hekim tarafından verilmemiş olan hiçbir ilaç köpeklere içirilmemelidir.

    Hepatit, hipokalsemiyan gibi çeşitli metabolizma bozuklukları da felcin en bilinen nedenlerindendir. Vücudun belirli bölgelerinde oluşan tümörler de zamanla felce sebep olabilir. Köpeğin felç geçirmemesi için düzenli olarak muayene edilip var olan hastalıklarının tedavi ettirilmesi en büyük önlemlerden birisi olacaktır. Tedavi masrafları düşünerek bundan kaçınıyorsanız henüz Can Dostum Sigortası’nın bütçe dostu fiyat planlarını incelememiş olabilirsiniz.

    Köpeklerden felcin bir diğer nedeni ise genetik faktörlerdir. Genetik olarak köpeğe geçen hastalıklar köpeğin felç geçirmesine sebep olabilir. Hatta Kaniş, Yorkshire Terrier, Chihuahua gibi ırkların diğer ırklara göre felce daha yatkın oldukları bilinir.

     

    Köpeklerde Felç Nasıl Anlaşılır?

    Köpeklerde felç belirtileri pek çok hastalığın belirtisiyle karıştırılabilir. Bu nedenle köpeklerde felç nasıl anlaşılır noktası biraz kafa karıştırıcıdır. Felç semptomları çok çeşitli olduğu için köpek dikkatle incelenmelidir. Köpeklerde felç belirtileri şöyledir:

    • Nöbet
    • Bilinç kaybı
    • Koma
    • Görme kaybı
    • Baygınlık
    • İştah kaybı
    • Nistagmus
    • Aniden idrar yapma veya dışkılama
    • Sürekli olarak bir tarafa düşme
    • Dengesizlik
    • Titreme

    Köpekte yukarıdaki belirtiler görüldüğü anda felç geçirdiği anlaşılabilir. Felç geçiren köpeklerin kasları kasılır ve bir anda titremeye başlar. Bu titreme çok şiddetlidir. Köpeğin ağzından yoğun miktarda salya akar ve köpek zamanla bilinç kaybı yaşamaya başlayabilir.

    Köpeğin felç geçirdiği fark edildiğinde henüz düşmeden etrafına yumuşak yastıklar koyulup vücudu travmalara karşı korunmalıdır. Köpeğin etrafından bulunan sehpa, sandalye gibi eşyalar uzaklaştırılmalıdır. Felç geçirdiği esnada panikle su içirilmeye vs. çalışılmamalıdır. Köpeğin daha fazla rahatsız olmaması için yanında bağırılmamalı ve panik havası yaratılmamalıdır. Felç anı sona erdikten sonra vakit kaybedilmeden veterinere gidilmelidir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku