Köpeklerde Kulak Akıntısı Neden Olur?

Köpeklerde Kulak Akıntısı Neden Olur?


Köpeklerde kulak akıntısı kulaktan sürekli akıntı gelmesine ve acıya sebep olur. Köpeklerde kulak akıntısı neden olur bilinirse köpeklerin bu acıyı yaşamaması için önlem alınabilir. Önlem alınmadığı zamanlarda köpeklerde sık rastlanan bir rahatsızlıktır. Akıntının yoğunluğuna bağlı olarak köpeğin kulağı yara olabilir. İleri seviye kulak akıntılarında kulaktan kan geldiği görülür.

İçindekiler

     

    Köpeklerde Kulak Akıntısı Neden Olur?

    Köpeklerde kulak akıntısı olduğunda kulağına dokunulmasına izin vermez. Bunun sebebi akıntıdan dolayı ağrı çekmesidir. Kulağından dolayı acı çektiğinde inlemeleriyle ve patisini kulağına götürerek belli eder. Ayrıca akıntı halinde gelen iltihaptan dolayı kulağı çok fazla kaşınır. Kulağını kaşıyabilmek için kafasının eşyalara veya yere sürtebilir.

    Köpeklerde kulak akıntısının nedeni enfeksiyon ve iltihaplanmalardır. Çeşitli parazitler ve kulak akarları akıntıya sebep olabilir. Mevsimsel alerjilerin de kulakta enfeksiyona sebep olduğu görülür. Aşırı yüzme ve aşırı banyo yaptırma da kulakta enfeksiyon oluşumuna neden olur.

    Enfeksiyon önce dış kulakta başlayıp orta kulak ve iç kulağa doğru iner. Hızlı bir şekilde tedavi edilmediği sürece köpekler için tam bir kabustur. Akıntının yarattığı ağrıdan dolayı uykudan bile uyanabilirler. Halsizlik, ateş, kusma, iştahsızlık kulak akıntısının yaratmış olduğu en yaygın semptomlardır.

     

    Köpeklerde Kulak Akıntısına Ne İyi Gelir?

    Köpeklerde kulak akıntısına antibiyotik iyi gelir. Antibiyotik tedavisi kulaktaki enfeksiyonu giderir ve böylece akıntı yavaş yavaş durur. Antibiyotiğin yanı sıra losyon kullanımı da tavsiye edilir. Kulak kurutucu ve temizleyici losyonlar daha hızlı sonuç almada etkilidir. Eğer enfeksiyon iç kulağa doğru çok fazla ilerlemişse ve kulakta ciddi tahribata yol açmışsa ameliyat gerekebilir.

    Köpekte kulak akıntısı fark edilir edilmez veterinere götürülmelidir. Tedavi masrafları veteriner seçeneğinden sizi uzaklaştırıyorsa evcil hayvan sigortası ile tanışabilirsiniz. Evcil hayvanların sağlığını güvence altına alırken evcil hayvan sahiplerini de maddi açıdan koruyan sigorta tipine evcil hayvan sigortası denir. Poliçe kapsamında tutulan hastalıkların tedavileri sigorta tarafından karşılanır. Eğer köpeğinizin sigortası yoksa hemen Neşeli Patiler Sigortası’nı incelemeye başlayabilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku