Köpeklerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?

Köpeklerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?


Köpeklerde kulak temizliği yapmak kulak sağlığını korumayabilmek açısından oldukça önemlidir. Kulakta biriken kirlerde bakteri, mantar gibi maddeler kulağa yerleşmeye başladığından kirli kulaklar birçok hastalığa davetiye çıkarır. Kulağı düzenli olarak temizlenen köpekler pek fazla kulak enfeksiyonu yaşamazlar.

İçindekiler

     

    Köpeklerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?

    Köpeklerin kulak yollarında gün içerisinde maruz kaldıkları birçok şey bulunabilir. Toz, su, mikroorganizma, pamukçuk, tüy gibi birçok maddenin sonucunda kulak kirlenir. Kulak kirlerinde yer alan mikroorganizmalar enfeksiyona ve ciddi kulak hastalıklarına sebebiyet verebilir.

    Köpeklerde kulak temizliği yaparken oldukça dikkatli olunmalıdır. Kulak yapısı gereği hassas bir organdır. Bilinçsizce yapılan kulak temizliği, köpeğin kulağına kirden daha fazla hasar verebilir. Bu nedenle kulağı temizlemeye başlamadan önce nasıl temizlemeniz gerektiğini bilmelisiniz.

    Köpeklerde kulak temizliği yapmaya başlamadan önce kulağın durumuna bakılmalıdır. Kulakta anormal kızarmalar, akıntı, yara vs. varsa temizlik ertelenerek uzman birinden yardım alınmalıdır. Eğer böyle bir durum yoksa solüsyon ve pamuk yardımıyla hızlıca temizlik gerçekleştirilebilir.

    Kulağını temizlerken köpeğin aniden kaçmasını önlemek için onu dizlerinizin arasına alabilirsiniz veya ikinci bir kişiden köpeği tutmasını isteyebilirsiniz. Ardından kulak solüsyonunu yavaş yavaş kulak yoluna damlatmalısınız. Solüsyonu nasıl kullanmanız gerektiği konusunda kullanma talimatlarını dikkatlice okumalısınız. Solüsyonu yeterince damlattıktan sonra kulağa hafifçe masaj yapıp solüsyonun kirleri iyice sökmesini beklemelisiniz. Ardından pamukla birlikte kulak yolundan gelen kirleri toplayabilirsiniz.

     

    Köpeklerde Kulak Temizliği Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

    Köpeklerde kulak temizliğinin ne sıklıkta yapılacağı köpeğin kulak yapısına göre çok değişkenlik gösterir. Uzun ve kıvrımlı yapıdaki kulaklarda kir daha fazla kalabilirken farklı yapıdaki kulaklarda daha az kir kalır. Bu nedenle köpeğinizin ırkı hakkında detaylı bilgiye sahip olmanız gerekir.

    Ne sıklıkta kulak temizliği yapmanız gerektiğine köpeğinizi ara sıra gözlemleyerek karar verebilirsiniz. Kulaktaki kirlerden rahatsız olan köpekler kafalarını sallayabilir veya kulaklarını bir yerlere sürterek kaşımaya çalışır. Böyle durumlarda temizliği yapıp ona göre bir rutin oturtmalısınız.

    Köpeklerde kulak temizliğini en doğru zamanda ve şekilde yapan kişiler uzmanlardır. Eğer köpeğinize köpek sigortası yaptırdıysanız, birçok evcil hayvan sigortası şirketinin sunmuş olduğu ücretsiz kulak bakımı imkanından faydalanabilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku