Köpeklerde Parvovirüs Nedir?

Köpeklerde Parvovirüs Nedir?


Her köpek sahibinin bilmesi gereken önemli bir hastalık olan köpeklerde parvovirüs nedir sorusunun cevabı hayati önem taşımaktadır. Köpek dostlarımızın sağlığından biz sorumlu olduğumuzdan, onlar hakkında edinebileceğimiz her türlü bilgiyi edinmeliyiz.

İçindekiler

    Köpeklerde Parvovirüs Nedir?

    Sahiplendiğimiz ilk andan itibaren bizim can dostlarımız olan köpeklerde parvovirüs nedir diye düşündüğümüzde aklımızda soru işaretleri oluşmaktadır. Bu nedenle bir süre araştırma yapmamız gerekir. Köpeklerde parvovirüs hastalığı son derece önemli bir hastalık olduğundan, edinebildiğiniz kadar bilgi edinmelisiniz.

    Köpeklerde parvovirüs, bir diğer adıyla kanlı ishal hastalığı köpeklerimizi ölüme kadar götürebilen bir DNA hastalığı olarak bilinir. Köpekler arasında çok bulaşıcı olan bu hastalık bağırsak ve mide epitallerine yerleşirler. Hızlı bir şekilde çoğalan bu virüsten köpeğinizi korumak için almanız gereken en önemli önlem köpeğinize erken aşı yaptırmanızdır.

    Parvovirüs hastalığı özellikle yavru köpeklerde görülmektedir. Parvovirüs aynı zamanda solunum yollu ölümlere ve mide hastalıklardan oluşan ölümlere yol açmaktadır. Bu virüs sadece köpeklerden köpeklere bulaşır ve insanlara geçmez.

    Köpeklerde Parvovirüs Belirtileri

    Parvovirüs hastalığının ilk belirtilerinden birisi köpeğinizde kanlı ishal görmenizdir. Aynı zamanda köpeğinizin sürekli midesinin bulanmasına sebep olan bu virüsün köpeğinize bulaştığını bazı belirtilerden anlayabilmeniz mümkündür.

    Bu virüsün en yaygın belirtileri kilo kaybı, karın ağrısı, iştahsızlık, yüksek ateş ve durgunluktur. Bu belirtilerden birisini gördüğünüz zaman hiç vakit kaybetmeden köpeğinizi bir veterinere götürmeyi ihmal etmemelisiniz.

    Köpeklerde Parvovirüs Tedavi Yöntemleri

    Köpeklerde parvovirüs nedir ve belirtileri nelerdir bildikten sonra eğer köpeğinizde herhangi bir belirti görüyorsanız, tedavi yöntemlerini mutlaka bilmelisiniz. Parvovirüs hastalığını geçirmek için kullanılan bir ilaç bulunmamaktadır. Yalnızca semptomatik tedaviler uygulanır. Köpeğinizin tedavisi için serumlar ve takviyeler verilerek eski sağlığına kavuşması sağlanır.

    Eğer köpeğinizde parvovirüs belirtilerinden herhangi birisi olduğunu fark ettiyseniz, hiç vakit kaybetmeden size en yakın veterinere gitmeniz gerekir. Bu gibi durumlarda hayvan sigortası yaptırmanız endişelerinizi ortadan kaldıracaktır. Patilisigorta ile hayvan sigortanızı yaptırabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku