Köpeklerde Vitamin Eksikliği

Köpeklerde Vitamin Eksikliği


Köpekleri sürekli tek tip beslemek, besin değeri eksik mamalarla beslemek, bazı hastalıklar köpeklerde vitamin eksikliği oluşmasına neden olabilir. Vitamin eksikliği köpeğin tüm vücut dengesini alt üst eder. Vitamin eksiği olan köpekte hem fiziksel hem de ruhsal sorunlar görülebilir. Köpek sürekli halsiz ve yorgunsa bunun altında yatan sebep vitamin eksikliği olabilir.

İçindekiler

    Her vitaminin vücutta kullanıldığı işlev farklıdır. Bu nedenle aynı anda birçok vitaminin yoksunluğu duyulabilir. Beslenme planında tüm vitaminlere yer verilmezse yaş ilerledikçe daha ağır sorunlar yaşanır. Her köpek ebeveyni sevimli dostunun en temel vitaminleri aldığından emin olmalıdır.

     

    Köpeklerde Vitamin Eksikliği Belirtileri

    Köpek maması alınırken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi hangi vitaminleri içerdiğidir. Köpeğin diyetinde ana beslenme mamayla olduğu için mamanın bileşenlerinde ihtiyaç duyan tüm vitaminler yer almalıdır. Olmayan vitaminlerse ek gıdalarla köpeğe verilmelidir. Aksi halde köpekte vitamin eksikliği ve peşi sıra birçok sağlık sorunu olur.

    Köpeklerde vitamin eksikliği belirtileri şunlardır:

    • Halsizlik
    • Cilt kanaması
    • Bölgesel tüy döküntüsü
    • Kepeklenme
    • Göz problemleri
    • Hızlı kilo değişimi
    • Nörolojik rahatsızlıklar
    • Psikolojik rahatsızlıklar
    • Gerginlik
    • Yavaş büyüme
    • Yorgunluk
    • Anemi

     

    Köpeklerde Vitamin Eksikliği Nasıl Geçer?

    Köpeklerde vitamin eksikliği doğru bir beslenme planı ve ek gıdalarla geçer. Tabi ki beslenme planı bir uzman tarafından yapılmalıdır. Veterinerin sunmuş olduğu diyet tavsiyelerine uyulduğunda köpek kısa zamanda kendini toparlayacaktır. Köpekler için hazırlanmış özel mineral takviyeleri vardır. Veterinerin tavsiye ettiği takviyeler alınıp köpeğe mamayla birlikte verilebilir.

     

    Yaşlı Köpeklere Hangi Vitaminler Verilir?

    Köpekler yaşlandıkça vitamin takviyelerine daha fazla ihtiyaç duyarlar. Yaşam sürelerinin uzaması ve konforlu bir hayat yaşamaları için vitaminlerin yeri oldukça önemlidir. Yaşlı köpeklerin yaşadıkları sağlık sorunlarına göre hangi vitaminleri almaları gerektiği belirlenir. Bu sayede birçok rahatsızlığa karşı önlem alınmış olunur.

    6 yaşını geçmiş olan köpeklere vitamin verildiğinde daha enerjik olur. Yaşlılık döneminde daha az eklem ve kas ağrısı yaşar. Yaşlı köpeklere K, E, D, A, B12, B1, A vitaminleri verilmelidir. Bunun yanı sıra omega-3 katkılı vitamin takviyeleri tercih edilebilir. Köpekte sağlık sorunu varsa öncelikle veterinere gidip ona göre bir vitamin reçetesi talep edilmelidir. Daha kapsamlı bir sağlık önlemi almak içinse evcil hayvan sigortası yaptırılabilir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku