Köpeklerde Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Köpeklerde Yağ Bezesi Nasıl Geçer?


Köpek dostlarımızda sık görülen hastalıklardan birisi olan köpeklerde yağ bezesi nasıl geçer sorusunun uzun araştırmalardan sonra bir sonuca varılmıştır. Yağ bezelerinin köpeklerimizin sağlığı için çok zararlı olduğu söylediğinden dolayı köpeklerde yağ bezesi nasıl geçer bilmemiz bizi olası durumlara karşı hazırlıklı kılacaktır.

İçindekiler

    Köpeklerde Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

    Can dostlarımız olan köpeklerde de her canlıda olduğu gibi bazı hastalıklar görülebilmektedir. Tam olarak bir hastalık olduğu kesin olmasa da köpeklerde yağ bezesi nasıl geçer bildiğiniz zaman kendinizi çok daha iyi hissedeceksinizdir. Yağ bezelerini özetleyecek olursak köpek dostlarımızda görülebilen iyi huylu tümorlerdir. Yağ bezelerinin bir diğer adı ise lipomadır. Köpeklerin cinsi ve yaşı fark etmeksizin her köpekte görülebilir.

    Köpeklerimizde yağ bezesinin olduğundan şüphelendiğinizde ilk yapmanız gereken şey size en yakın veteriner hekime gitmenizdir. Bu sayede köpeğinizi kontrol ettirebilir ve şiş olan bölgenin zararsız bir yağ bezesi olup olmadığına baktırabilirsiniz. Bu sayede şişkinlik hakkında bilgi sahibi olabilir ve içinizi rahatlatabilirsiniz. Yağ bezesini ameliyatla aldırabilirsiniz ancak görüntüsü açısından rahatsız değilseniz, zararsız olması sebebiyle herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

    Patolojik incelemeler ile yapılacak testler sonucu köpeğinizde yağ bezesi olduğuna eminseniz tedirgin olmanızı gerektirecek herhangi bir durum yoktur. Ancak yağ bezelerinin bazıları kanser gibi büyük tehlikelerin belirtisi de olabileceğinden dolayı köpeğinizi mutlaka bir veteriner hekime göstermenizde fayda vardır.

    Köpeklerde Yağ Bezesi Neden Olur?

    Köpeklerimizde yağ bezesinin oluşmasını istemiyorsanız bazı faktörlere dikkat etmelisiniz. Köpeklerde yağ bezesi nasıl geçer ve neden olur gibi sorular, her köpek sahibinin cevabını bilmesi gereken önemli sorulardır. Köpeklerde yağ bezesinin olmasının en büyük sebeplerinden birisi obezitedir. Obez olan köpeklerde yağ bezeleri sık sık görülebilmektedir. Aynı zamanda hormonal değişikliklerde buna sebep olmaktadır.

    Köpeğinizde yağ bezesi olduğunu fark ettiyseniz bir veterinere giderek iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunu öğrenmelisiniz. Bu gibi durumlarda hayvan sigortası işinizi çok kolaylaştıracağından dolayı Patilisigorta ile köpek sigortanızı yaptırabilir ve köpeğinizin sağlığı için derin bir nefes alabilirsiniz. Köpeklerimizin sağlığı bizim için her şeyden önemli olduğundan dolayı sağlıkları için elimizden geleni yapmayı ihmal etmemeliyiz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku