Kuduz Kedi Nasıl Anlaşılır?

Kuduz Kedi Nasıl Anlaşılır?


Kuduz kedi ve köpeklerde sıklıkla görülebilen hastalıklardan birisidir. Kedinizde hastalık olup olmadığından şüpheleniyorsanız kuduz kedi nasıl anlaşılır diye merak edebilirsiniz. Kuduz hızlı ilerleyen bir hastalık olduğu için kedinizde olan değişimlerle hastalığı kolayca anlayabilirsiniz. Tedaviye geç kalmamak için fark eder etmez, kedinizi veterinere götürmelisiniz.

İçindekiler

     

    Kuduz Kedi Nasıl Anlaşılır?

    Kuduz hastalığının 3 ayı safhası vardır. İlk safha hastalığın ortaya çıktığı prodromal başlangıç dönemidir. Kediniz kuduzlu bir hastalığın tükürüğüyle temas ettiğinden veya direkt olarak ısırıldıktan 4-8 hafta sonra, 2-3 gün ateşlenmeye başlayacaktır. Ateşle beraber normal olmayan davranışlar sergileyecektir.

    Ardından saldırgan dönem başlayacaktır. Yine 2-3 gün sürecek olan bu dönemde kuduz kedi kesinlikle anlaşılabilir. Artık kediniz çok net bir şekilde anormal tavırlar sergileyip saldırganlaşacaktır. Durup dururken miyavlayıp bilinçsiz hareketler yapacaktır.

    Üçüncü ve son aşama ise felç aşamasıdır. Yavaş yavaş kedinizin tüm vücudu felç olmaya başlayacaktır. Bu nedenle henüz bu aşamaya gelmeden kuduzun tespit edilmesi çok önemlidir. Kuduz tespit edildiğinde hemen veterinere gidilmelidir. Eğer minik dostunuzun kedi sigortası varsa anlaşmalı veterinerlerdeki en iyi tedavilerden kolayca faydalanabilirsiniz.

     

    Kedilerde Kuduz Belirtileri Nelerdir?

    Kuduz kedi belirtiler sayesinde kolayca anlaşılır. Kuduz virüsü bulaştıktan belli bir süre sonra belirtileri ortaya çıkmaya başlayacaktır. Kedi ebeveynleri yeterince dikkatli olurlarsa daha en başından belirtilerin farkına varıp kedilerini kurtarabilirler.

    Kedilerde kuduz belirtileri şöyledir:

    • Etrafa karşı şüpheci yaklaşmak
    • Yüksek ateş
    • İştahsızlık
    • Saldırganlık
    • Aşırı tükürük üretimi
    • Akıl karışıklığı
    • Sebepsiz miyavlama
    • Uykusuzluk
    • Yutma güçlüğü
    • Anksiyete
    • Isırma isteği
    • Sık sık idrar yapmak
    • Göz kızarması
    • Sürekli su içme isteği

    Belirtilerinden de gördüğünüz üzere kuduz oldukça korkutucu bir hastalıktır. Kedilerimizi kuduzdan korumak için kuduz aşısı zamanında yapılmalıdır. Kediler ne zaman kuduz aşısı olur diye merak ediyorsanız kedi aşı takvimi üzerinden öğrenebilirsiniz.

     

    Kuduz Belirtileri Ne Zaman Başlar?

    Kuduz belirtileri kedi virüsü aldıktan sonraki 4 ile 8 hafta arasında ortaya çıkmaya başlar. Yani kediniz ısırıldığında veya yaralandığından hemen sonra kuduz görülmez. Virüsün vücuda girişinden 4 hafta sonra genellikle ilk belirtiler ortaya çıkmaya başlar. İlk döneme girildiğinde gereken tedaviler yapılmalıdır. Hastalık ikinci safhaya geçtiğinde organlarında hasarlar oluşmaya başlayabilir. Zaten son safhada vücudu yavaş yavaş felç geçirir.

     

    Kuduz Kedi Ne Kadar Yaşar?

    Kuduz açığa çıktıktan sonra çok hızlı ilerleme kat eden bir hastalıktır. Kuduz kedi en fazla 10 gün yaşar. 10 gün içerisinde herhangi bir tedavi uygulanmazsa veya tedaviye geç kalındıysa kedi hayatını kaybedecektir. Kedilerin yüksek fiyatlı kuduz tedavilerinden sonuna kadar ücretsiz bir şekilde faydalanabilmesi için evcil hayvan sigortası olmaları gerekmektedir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku