Yavru Kedi Hastalıkları

Yavru Kedi Hastalıkları


Yavru kedi hastalıkları doğru şekilde müdahale edilmezse yavrunun gelişiminde olumsuz etkiler bırakabilir. Bu nedenle her yavru sahibi hastalık belirtilerine karşı çok dikkatli olmalıdır. Anne sütüyle beslenen yavrular 45 güne kadar sağlam bir bağışıklığa sahip olurlar. Anne sütü tüketmeyi bırakan veya hiç tüketmeyen yavruları korumak için aşıları yapılmalıdır.

İçindekiler

     

    Yaygın Görülen Yavru Kedi Hastalıkları Nelerdir?

    Kediler yetişkinlik döneminde sağlıklarına dikkat edilen canlılardır. Dışarıdan bilinmeyen şekilde etkilenmedikleri sürece sağlıklarını korumakta genellikle başarılıdırlar. Yavru kedi hastalıkları ise kediler henüz yeterince bilinçlenmediği için oldukça ağır geçebilir. Bu dönemde kedi sahipleri ekstra dikkatli olmalıdır. Yavrulara her türlü desteği sağlamalıdırlar.

    Yaygın görülen yavru kedi hastalıkları şöyledir:

    Kuduz

    Kuduz kedilerde en sık görülen hastalıklardan birisidir. Yavru kedi hastalıkları arasında en sinsi ilerleyen ve tedavi edilmezse ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Kuduz olan bir hayvan yavru kediyi ısırdığında veya yavru kedi kuduz bir hayvanın salyasıyla temas ettiğinde kuduz kapabilir. Kuduz yavru kediye enfekte olduktan birkaç ay sonra nörolojik bozukluklar, iştah kaybı, felç gibi belirtiler ortaya çıkacaktır. Belirtiler görülür görünmez tedavi edilmezse yavru kedi ölecektir.

    Kulak Enfeksiyonu

    Yavru kedilerde kulak akıntısı, kulaklarda şişme, ağrı görülüyorsa kulak enfeksiyonu olmuş olabilir. Kulak enfeksiyonu olan yavrular kafasını sallayıp kulağını kaşıma gibi tepkiler verir. Zamanında tedavi edilmezse ameliyat gerektiren sonuçlar doğabilir.

    Kabızlık

    Kabızlık yavru kedi hastalıkları arasında en sık görülen hastalıklardan birisidir. Yavrular kabız olduğunda tuvaletlerini yaparken zorlanırlar, halsiz olurlar ve iştahsız olurlar. Kabız olan yavrulara bol bol sıvı verilmelidir. Lif açısından zengin gıdalarla beslenmelidir. 2 günden uzun süren kabızlık durumlarında veterinere götürülmelidir.

    Cilt Alerjileri

    Yavru kedilerde cilt alerjisi yaygın bir durumdur. Alerjiler çok çeşitli sebepler sonucunda oluşabilir. Kedinin yemiş olduğu mama, pire, polen vb. birçok durum alerjiye sebebiyet verebilir. Alerji olan yavrular sürekli olarak alerji bölgesini kaşıyacaktır.

    İshal

    İshal, yavru kedilerin en zor atlattıkları hastalıklardan birisidir. Bol su kaybettikleri için kısa sürede halsiz düşebilirler. Yavru kedilerde ishal mama değişimi, bakteri, alerji, bağırsak iltihabı gibi birçok sebepten dolayı ortaya çıkabilir.

     

    Yavru kediler bazı önlemler alınarak hastalıklara karşı korunabilir. Öncelikle tüm yavrular zamanı geldiğinde aşılanmalıdır. Yaşadıkları ortam temiz tutulmalıdır. Yavru kediye iyi gelen, kaliteli mamalar tercih edilmelidir. Hasta olduğunda hemen veterinere götürülmelidir. Veteriner masrafları sebebiyle bazı evcil hayvan sahipleri kedileri hastaneye götürmekten çekinmektedir. Yüksek veteriner faturaları sebebiyle yavruların sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaması için kedi sigortası yaptırmak iyi olacaktır.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku