Yavru Kediler Neden İshal Olur?

Yavru Kediler Neden İshal Olur?


Yavru kedi sahipleri ishalle karşılaştıklarında yavru kediler neden ishal olur diye endişeye kapılırlar. Minik dostlarının hep sağlıklı olmasını istediklerinden aniden karşılaştıkları ishalle minik bedenlerinin mücadele edip edemeyeceğini düşünürler. Çünkü ishal sebebi bilinmeyen pek çok şeyin sonucu olabilir.

İçindekiler

     

    Yavru Kediler Neden İshal Olur?

    Yavru kedilerin ishal olmasının birçok sebebi vardır. Miniklerin başına gelen pek çok şey ishal olmalarına yol açabilir. Olabildiğince en kısa sürede ishal tespit edilip tedavi edilmeye çalışılmalıdır. Aksi takdirde minik yavru ağır hastalanabilir.

    İşte, yavru kedilerin ishal olmasının temel sebepleri!

    İç Parazitler

    Yavru kedilerin ishal olmalarının en büyük nedenlerinden birisi iç parazitlerdir. Bağırsağa yerleşen iç parazitler bağırsağın florasını bozarak ishal oluşmasına neden olurlar. Böylece minik yavru sık sık ishal halinde dışkı çıkarırlar.

    Kedileri iç parazitlerden korumak için zamanı geldiğinde parazit aşıları yaptırılmalıdır. İç parazitler yalnızca ishale değil daha birçok hastalığa sebep olabilirler. Hastalıklara karşı önleyici bir hamle yapmak istiyorsanız zamanında aşı yaptırmalısınız. Kedilerin ne zaman aşı olması gerektiğini öğrenmek istiyorsanız Kedi Aşı Takvimi yazısına göz atabilirsiniz.

    Beslenme Alışkanlığında Yapılan Değişiklikler

    Yavruların beslenme alışkanlıkları yeni yeni oluştuğu için adaptasyon süreçlerinde sorun yaşayabilirler. Özellikle yeni mamaya başladıklarında sürekli olarak aynı markanın mamasını vermeye özen gösterilmelidir. Sık sık mama değişimi yapmak ishale sebep olabilirler.

    Mama dışında vereceğiniz her ek gıda ishal sebebi olabilir. Yavruların sindirim sistemleri çok hassas olduğundan beslenmelerinde olacak en ufak değişim onları etkileyecektir. Minik dostunuzun beslenme düzenine oldukça dikkat etmelisiniz.

    Stres

    Yavru kedinizin başından travmatik bir olay geçtiğinde, aşırı sıcak ortamlarda bulunduğunda vb. durumlarda stres olabilir. Aşırı stresin sonucu ishal görülebilir. Stres etkenleri ortadan kaldırıldığında yavruda düzelme başlayacaktır.

    Zehirlenme

    Dışardan alınan besinler sonucu zehirlenen kedilerde ishal görülebilir. İshal hafife alınabilecek bir durum değildir. Eğer imkan varsa ishal görülür görülmez uzman veterinerlerden yardım alınmalıdır. Böylece yavrunun vücudu daha fazla tahrip olmadan iyileşmeye başkayacaktır.

     

    Yavru Kedilere Evde İshal Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

    Yavru kedilerde ishal görüldüğünde veterinere götürmek en doğrusudur. Evde ishalin geçmesini beklemek her geçen gün yavrunun daha çok sıvı kaybetmesine ve halsiz düşmesine sebep olacaktır. Yine de evde eliniz kolunuz bağlı beklemektense yapabileceğiniz bazı şeyler var.

    Öncelikle ishalin sebebini tespit etmeye çalışmalısınız. Eğer bir mama değişimi yaptıysanız tekrar eski mamaya dönmelisiniz. Kedinizin haberiniz olmadan neler yiyebileceğiniz gözden geçirmelisiniz. İshal olduğu dönemde başka bir hastalığa sahip olup olmadığına bakmalısınız. Daha pek çok durumu gözden geçirdikten sonra ishalin sebebini ortadan kaldırmaya çalışmalısınız.

    İshal olduğu süre boyunca minik yavru çok fazla su kaybedecektir. Yaşadığı su kaybını dengeleyebilmek için bol bol su içirmelisiniz. Lifli gıdalar ishali durdurduğu için beslenmesini lifli gıdalara yönelik bir diyete çevirebilirsiniz.

    Minik dostunuzun sağlığının güvence altında olmasını istiyorsanız hemen evcil hayvan sigortası yaptırabilirsiniz. Evcil hayvan sigortası sayesinde acil durumlarda veteriner faturalarını düşünmeden patili dostunuzu tedavi ettirebilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku