Yavru Kediler Neden Kusar?

Yavru Kediler Neden Kusar?


Yavru kediler neden kusar sorusunun birçok farklı cevabı vardır. Minik yavru kustuğunda net cevabını tayin edemezsiniz. Ancak bulantı oluşmasına sebep olan birkaç yaygın sebep vardır. Kedinizde olan değişimleri bu sebeplerle kıyaslarsanız doğru bir sonuca ulaşabilirsiniz.

İçindekiler

    Yavru kediler oldukça hassas yapıdadırlar. Uzun süre kusmaya devam ederlerse halsiz düşebilirler. Halsiz olmaları halinde kendilerini yeniden toparlamaları uzun sürebilir. Yavruluk döneminde yaşanan ağır bir travma gelişimini olumsuz etkileyecektir.

     

    Yavru Kediler Neden Kusar?

    Yavru kedilerin kusması olağanüstü bir durum değildir. Birçok şeyden kaynaklı olarak bulantı yaşayabilirler. Yine de neden kustuklarını bilip kusma nedenini ortadan kaldırmak oldukça önemlidir. Özellikle nedeni tespit edilemeyen kusmalarda veterinere gidilmelidir.

    Yavru kedilerin kusmasının en yaygın sebebi kedi parazitleridir. Bunun yanı sıra mama değişimi, mide tıkanması, hormonal sorunlar, enfeksiyonel hastalıklar, tüy yumakları, ilaç yan etkileri, zehirlenme, pankreas rahatsızlıkları yavru kediler neden kusar sorusuna cevap olarak verilebilir.

    Kusmanın farklı nedenleri olduğu gibi her nedenin sonuçları da farklı olur. Örneğin; bağırsak iltihabından dolayı kusuyorsa kusmukta yoğun miktarda mukus yer alır. Kusmanın yanı sıra dışkısı normalden çok daha kötü kokuyorsa bağırsak parazitleri veya tıkanıklık bulantının sebebi olabilir.

    Yavru kediniz kustuğunda en çok dikkat etmeniz gereken şey kusmuğun içerisinde kan olup olmamasıdır. Eğer kusmuğun içerisinde kan varsa kedinizde mide ülseri veya bağırsak hastalıkları olabilir. Böyle bir durumda vakit kaybetmeden veterinere gitmelisiniz. Acil durumlarda minik yavrunuzun en iyi sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını istiyorsanız kedi sigortası yaptırabilirsiniz.

     

    Yavru Kedi Kusarsa Ne Yapmalı?

    Yavru kediler kustuğunda yapacağınız birkaç kritik adımla bulantılarının son bulmasına yardımcı olabilirsiniz. Ne yaparsanız yapın kedinizin durumunun ağırlaştığını fark ederseniz kesinlikle bir veteriner kliniğine gitmelisiniz.

    Yavru kedi kustuğunda şunları yapabilirsiniz:

    • Sık aralıklarla su içirin
    • Birkaç saat mama vermeyerek midesinin rahatlamasını bekleyin
    • Yeni mamaya başladıysanız eski mamasını verebilirsiniz
    • Lifli gıdalarla besleyebilirsiniz

    Eğer kedinizin kusması 2 günden fazla devam ederse artık profesyonel bir destek almanın zamanı geldi demektir. Vakit kaybetmeden kusmanın sebebinin teşhis edilmesi erken tedavi için çok önemlidir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku