Yavru Köpekler Neden Titrer?

Yavru Köpekler Neden Titrer?


Neşeli dostunuz beklenmedik bir biçimde titremeye başladığında yavru köpekler neden titrer diye endişelenebilirsiniz. Minik bedenin titremesi iyiye işaret değildir. Bunu bilerek sebeplerini sorgulamanız çok normaldir. Her zamankinden daha farklı davranması ters giden bir şeyler olduğuna işaret eder.

İçindekiler

    Ev ortamında hava soğuk değilken minik yavrunun bir anda titremeye başlaması oldukça kaygılandırıcıdır. Titreme olduğunda köpek ebeveynleri dikkatlice yavruyu incelemelidir. Titreme sonlanan kadar yavrunun yapacağı her hareket titremenin sebebini ortaya koyabilir.

     

    Yavru Köpekler Neden Titrer?

    Yavru köpekler neden titrer sorusunun birden fazla cevabı vardır. Titreme bazen normal sayılabilecek durumların belirtisi olabilir ancak ciddi hastalıklar da titremeye sebep olur. Bu nedenle köpek titrediğinde durum hafife alınmamalıdır ve dikkatlice neler yapılabileceği düşünülmelidir.

    Yavru köpeklerin titremesinin sebepleri şöyledir:

    • Soğuk hava
    • Korku
    • Heyecan
    • Distemper
    • Nörolojik hastalıklar
    • Böbrek hastalıkları
    • Toksinler
    • Yaralanma
    • Kas zayıflığı
    • Tremor sendromu
    • Ateş

    Gördüğünüz gibi heyecan ve soğuk hava dışındaki tüm sebepler oldukça ciddi durumlardır. Soğuk havadayken köpeğinizi sıcak bir ortama alarak, duştan sonra tüylerini iyice kurulayarak titremesini geçirebilirsiniz ancak diğer durumlarda uzmanlar devreye girmelidir.

     

    Yavru Köpek Titremesi Nasıl Geçer?

    Yavru köpek titremesini geçirmek için uygulanacak yöntemlerde en önemli adım titremenin neden olduğunu bulmaktır. Minik yavru, korku dolu bir an yaşadıysa ona sarılıp güvende olduğunu hissettirebilirsiniz. Kendi yatağına yatırıp bir süre başında beklemeniz titremesini azaltacaktır.

    Üşüdüğü için titriyorsa vücut ısısını koruyacak bir hal almanız titremesini geçirebilir. Örneğin duştan sonra iyice kurulayabilirsiniz. Dışarıdaki soğuk havaya karşı direnci düşükse uzun süre soğuk ortamda bırakamamaya özen gösterebilirsiniz.

    Titremenin sebebi nörolojik hastalıklar, ateş, tremor sendromu gibi daha ciddi durumlarsa yapacağınız tek şey en kısa sürede veterinere götürmek olmalıdır. Çünkü minik yavru nöbet geçirdiği için titriyor olabilir. Eğer uzun süre müdahale edilemezse kötü sonuçlarla karşılaşılabilir. Eğer veteriner masrafları sebebiyle kliniğe gitmekten çekiniyorsanız evcil hayvan sigortası yaptırabilirsiniz. Evcil hayvan sigortası sayesinde acil durumlarda tedavi masraflarınız sigorta tarafından karşılanır. Size düşense yalnızca en yakın anlaşmalı veteriner kliniğine gitmek olur.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku