Boğulan Köpek Nasıl Kurtarılır?

Boğulan Köpek Nasıl Kurtarılır?


Köpeklerin hayatını kaybetmelerinin yaygın nedenlerinden birisi boğulma vakalarıdır. Boğulan köpekler nasıl kurtarılır bilmeyenler can dostları için ne yapacaklarını bilemezler. Oysa boğulma vakalarında hızlı olunması gerekir. Panik yapmadan hızlı bir şekilde müdahale edilirse birçok köpeğin hayatı kurtulur.

İçindekiler

    Köpeklerde boğulma suda olabileceği gibi herhangi bir cisim yutmasından dolayı da olabilir. Köpeğin nefes almasını engelleyecek herhangi bir durum oluştuğunda hızla tepki gösterirler. Köpekte boğulma emareleri fark edilir edilmez sakin bir şekilde müdahale edilmelidir. Panik yapmak köpeği de paniğe ve strese sürükler.

     

    Boğulan Köpek Nasıl Kurtarılır?

    Her yıl binlerce köpek boğulma sebebiyle yaşamını yitirmektedir. Boğulan köpek nasıl kurtarılır bilen sayısı arttıkça boğulma nedeniyle hayatını kaybeden köpek sayısı azalacaktır. İlk yardımın temel konularından birisi olan boğulma hakkında her köpek ebeveyni bilinçli olmalıdır. Böylece acil durumlarda patili dostuna yeterince yardımcı olabilir.

    Bir köpeğin boğulduğu fark edildiği anda yapılması gereken ilk şey neden boğulduğunu anlamak olmalıdır. Örneğin; köpek derin bir su birikintisiyse boğulmanın sebebi çok nettir. Ancak evde veya bahçede bir anda fenalaştıysa yüksek ihtimalle boğazına bir cisim kaçmıştır. Kaçan cisimden dolayı da nefes alamıyordur.

    Ardından veteriner hekim ya aranarak çağırılmalı ya da hızla kliniğe gidilmelidir. Kaçan cisim elle kolaya çıkarılabilecek olsaydı köpek zaten çoktan onu öksürerek veya kusarak çıkarırdır. Bu nedenle boğulma vakalarında vakit kaybedilmeden veterinere gidilmelidir. Veterinere gidene kadar ise köpeğin sırtına birkaç vuruş yapılarak öksürükle birlikte cismi daha rahat atabilmesine yardımcı olunabilir.

    Köpeğin evcil hayvan sigortası varsa boğulma için yapılan tüm tedavilerin masrafları sigorta tarafından karşılanır. Evcil hayvan sigortaları acil durumlarda tüylü dostlarımızı koruyabilmek için vardır. Bu nedenle veteriner masraflarından dolayı köpeğinizi tedaviye götürmekten çekiniyorsanız vakit kaybetmeden siz de evcil hayvan sigortası yaptırmalısınız. Boğulduğunda veterinere götürülmediği için binlerce köpek yaşamını yitirirken siz de can dostunuza kayıtsız kalmak istemezseniz. Uygun ödeme planına sahip bir sigorta arıyorsanız Can Dostum Sigortası tam size göre olabilir.

     

    Köpeğin Boğulduğu Nasıl Anlaşılır?

    Köpekler boğulduğunda nefes yolları tıkanır ve birkaç dakika içerisinde nefes alamamaya başlarlar. Bu süreç onlar için oldukça acı vericidir. Her şey birkaç dakika içerisinde olup bitebilir. Bu nedenle bir köpeğin boğulduğunu hızla anlamak gerekir. Anlaşılmadığında köpeğe müdahale de edilmediğinden yaşamını yitirir.

    Köpek boğulduğunda nefes alabilmek için derin derin iç çekecektir. Bu esnada hırıltıya benzer yüksek sesler duyulur. Boğazına kaçan nesneyi çıkarmak için kuvvetlice ve sık sık öksürmesi de sık görülen belirtilerden bir diğeridir. Köpek nefes alamamaya başladıkça yavaş yavaş gücünü kaybeder ve olduğu yere çöker. Bir süre daha müdahale edilmediğinde ise bayılabilir. Ardından oksijen eksikliğinden dolayı köpeğin diş etlerinin soluk mavi bir renk alındığı görülür. Bu belirtiler fark edilir edilmez köpek veterinere götürülmelidir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku