Kediler Hangi Meyveleri Yer?

Kediler Hangi Meyveleri Yer?


Eğer Kedi sahibiyseniz, kedinizin beslenmesiyle yakından ilgilenmeniz gerekir. Bu nedenle kediler hangi meyveleri yer gibi önemli bilgileri mutlaka bilmelisiniz. Kedilerimize yaşayabilecekleri en güzel hayatı yaşatabilmek için onlar hakkında her türlü bilgiyi öğrenmeliyiz. Kediler hangi meyveleri yer gelin birlikte bakalım.

İçindekiler

    Kediler Hangi Meyveleri Yer?

    Birbirinden farklı cinsleri ve türleri olan kedi dostlarımızın yediği ve yemediği bazı yiyecekler vardır. Kediler meyve yer mi ve kediler hangi meyveleri yer sorusu son zamanlarda sık sık sorulan sorular arasında. Kedi dostlarımıza güzel bir hayat yaşatabilmek için düzenli bir beslenmelerinin olmasını sağlamak bizim görevimiz olduğundan dolayı aldıkları besinlere son derece dikkat etmemiz gerekir.

    Kedilerin yediği ve yemediği bazı meyveler vardır ancak bunlardan bahsetmeden önce kedi dostlarımızın tatlı tadını alamadıklarını göz önünde bulundurmalıyız. Kedilerin yiyebildiği meyvelerden birkaçı kavun, ananas, elma, mango, çilek ve muzdur. Bunların yanında ahududu, yaban mersini, böğürtlen ve kızılcık yiyebilirler. 

    İçerisinde bir sürü vitamin ve sağlığa yararlı olan besinler bulundurduklarından dolayı fazla olmaması şartıyla kedilerinizin bu meyveleri yemesinde bir sakınca yoktur. Ancak dikkat etmeniz gereken meyvelerde vardır. Bunlardan birkaçı turunçgiller, kuru üzüm ve üzümdür. Bu meyveler kedileriniz için zararlı olabileceğinden dolayı tüketmelerine izin vermemelisiniz.

    Kedilerin Meyve Yemesi Sağlıklı Mı?

    Kedi dostlarımızın çok fazla olmaması şartıyla günde birkaç santim olacak şekilde meyve yemesi sağlıklıdır. Kediler hangi meyveleri yer bildikten sonra her gün az bir miktar meyve verebilirsiniz. Düzenli olarak verdiğiniz etli mamanın yanında bir miktar meyve yemesi sindirim sistemine iyi gelecektir ve kedinizi hastalıklardan koruyacaktır.

    Kediniz meyve yediği zaman kusma gibi reaksiyonlar gösteriyorsa, yediği meyveye karşı alerjisi olabileceğinden dolayı size en yakın veteriner hekime giderek kedinizi muayene ettirmeniz gerekir. Bazı küçük gözüken durumların altında büyük hastalıklar yatabileceğinden dolayı kedi sigortanız varsa bu gibi durumlara karşı her zaman hazırsınız demektir.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku