Kediler Ne Sıklıkta Veterinere Gider?

Kediler Ne Sıklıkta Veterinere Gider?


Yeni kedi sahibi olduysanız kediler ne sıklıkta veterinere gider, ne kadar masraflı olabilir diye merak ediyor olabilirsiniz. Sağlık açısından kedinize en iyi imkanları sunmak için veterinere ne kadar sürede götürülür bilmeniz gerekir. Hangi durumlarda veteriner kliniklerine gideceğinizi bilmek kedinizin sağlıklı, uzun ve rahat bir hayat sürmesini sağlayacaktır.

İçindekiler

    Doğru zamanlarda veterinere götürülmeyen kediler ağır hastalıklar ve acılar yaşar. Bu nedenle her kedi ebeveyni imkanları dahilinde kedisini veterinere götürmelidir. Uzman hekimler tarafından yapılacak olan her müdahale biricik dostunuzun sağlığına daha hızlı kavuşmasına ve daha az acı çekmesini sağlayacaktır.Evcil hayan sigortasından yararlanarak kedi sigortası kapsamında veteriner masraflarından kurtulabilirsiniz.Kedi sigortası kapsamlarını incelemek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

    Kediler Ne Zaman Veterinere Götürülür?

    Kedileri veterinere götürmek için pek çok sebep vardır. Hasatlık, aşı, rutin muayene ve bakım gibi birçok durumda veteriner hekimlerden destek almak en iyisidir. Kediler ne sıklıkta gider sorusunun cevabı kediden kediye değişkenlik gösterecektir. Eğer kediniz yavruysa ve doğduğundan beri hastalık geçirmediyse ilk veteriner ziyaretini 6-8 haftalık olduğunda yapacaktır.

    Yavru kediler aşı için iki haftalık aralarla veterinere götürülür. Bir yaşa kadar tüm aşılar eksiksiz tamamlanmalıdır. İlk aşılar tamamlandıktan sonra üç ayda bir iç-dış parazit aşılarını tekrarlamak için veteriner klinikleri ziyaret edilmelidir. Ayrıca yılda bir defa kuduz, karma, lösemi aşıların tekrar vurulması için veterinere gidilmelidir.

    Kedilerde bulunan hastalıkları hemen anlamayabiliriz. Belirtileri ağırlaşana kadar bazı hastalıklar sinsi sinsi vücutta ilerler ve sonunda ağır tablolarla karşılaşılabilir. Böyle durumlar yaşamamak için kedileri düzenli olarak veterinere götürerek muayene ettirmek en doğrusu olur. 6 ayda 1 rutin muayene için en yakın veteriner kliniğine gitmek birçok hastalığı erkenden tedavi etmek anlamına gelir.

    En Yakın Veteriner Kliniği Nasıl Bulunur?

    Kedi ebeveyni olmak kolay bir şey değildir. Hayata renk katmanın yanı sıra ağır bir sorumluluğu yanında getirir. Kedi ebeveyni olmanın en zor anları ise minik dostlarımızın sağlığının bozulduğu anlardır. Bir anda ortaya çıkan hastalıklar, kazalar, yaralanmalar, zehirlenmeler gibi durumlarda hemen en yakın veteriner kliniğine gidilmelidir.

    Kendinize en yakın veteriner klinikleri nerede görmek istiyorsanız Veteriner Bul’u kullanabilirsiniz. Veteriner Bul’da bölgenize seçerek size en yakın veteriner kliniklerini listeleyebilirsiniz. Kliniklerin nerede olduğunu, telefon numaraları, web siteleri ve çalışma saatlerini kolayca öğrenebilirsiniz.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku