Kedilerde İç Parazit Belirtileri

Kedilerde İç Parazit Belirtileri


Kedi ve köpeklerde en çok görülen hastalıklardan biri de alerjik ve parazit hastalıklarıdır. Kedilerde iç parazit yaygın görülen durumlardandır. Kedilerde iç parazit ölümcül değildir. Çok nadir ölüm vakaları görülür. Eğer yavru kedi de oluşursa o zaman ölümcül olabilir. Çünkü yavru kedi bünye ve direnç bakımından zayıf bir halde bulunur.

İçindekiler

    Kedilerde İç Parazit Ne Anlama Gelir?

    Kedilerde iç parazit genellikle pati ve mikrop bölgelerinden bulaşır. Parazitler kedinin içine girerek yerleşir bu sayede kedi hastalanır. Tedavi süreci 3 ay olarak görülür. Parazitin yok edilmesi ve vücuttan atıldığına dair net olunması tahmini 3 ay alır. Bununla ilgili anti parazit içeren ilaçlar kediye verilerek tedavi sağlanır. Ayrıca bununla birlikte bir çok tedavi çeşidi bulunur.

    Kedilerde  iç parazit insanlara bulaştığı durumlar görülür. Ayrıca kedilerde ki iç parazit kedinin kanına bulaştığı taktirde zararlı ve büyük sorunlar oluşabilir. Fakat yüzde 95 oranında ölümcül olarak görülmez. Ölüm istisnai durumlar olarak ele alınır. Yavru kedilerde ölüm yaygın olsada yetişkin kedilerde düşük ihtimaldir. Yine de veteriner ve uzman tedavisi yapılmalıdır. Gereken ilaç ve takviyeler zamanında kullanılmalıdır.

    Kedilerde İç Parazit Belirtileri

    Kedilerde iç parazit belirtileri halsizlik, kilo kaybı, yorgunluk ve ishal gibi durumlardır. Mide ve bağırsak sorunları oluşmasından dolayı bu tarz efektler oluşması normaldir. İnsanlar da iç parazit olduğunda aynı etkiler görülür. Ayrıca kedilerde iç parazit aşısı da önemli bir noktadır. Bu aşı sayesinde iç parazit önlenmektedir. Genellikle bu aşı 1.5 yaştan itibaren 2-3 ay da bir yapılmaktadır.

    Kedi paraziti dışkı olarak dışarı atıldığında insanlar için tehlikeli sonuçlar doğabilir. Hatta bir gazete haberine göre 2019 yılında İzmir de iki genç kedi dışkısı sebebiyle kör olmuştur. Evet ilginç bir olay gibi gelse de iç parazite sahip kedi dışkısı bu denli zararlıdır. Farkında olmadan gözüne bulaşan iki genç kör bir hale gelmiştir. Bu sebeple dikkatli hareket edilmelidir. Dışkı ya asla temas edilmemelidir. Enfeksiyon ve mikrop kapmak gibi alerjik durumlar ortaya çıkarabilir. Bu sebeple hassas yaklaşılmalıdır.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku