Köpekler Neden Ot Yer?

Köpekler Neden Ot Yer?


Park ve bahçelere götürüldüklerinde köpeklerin bazen ot yediği görülür ve akıllara köpekler neden ot yer sorusu gelir. Bazı köpek sahipleri ot yediğinde köpeğin zehirleneceğini veya zarar göreceğini düşünerek engel olmaya çalışır ama köpek ısrarla yemeye çalışır.

İçindekiler

    Sebzeden hoşlanmayan et ve hayvansal gıda ağırlıklı beslenen köpeklerin ot yemesi her ne kadar ilginç gelse de ot yeme alışkanlığı tüm köpeklerde vardır. Çeşitli sebeplerden dolayı ara sıra ot yemekten geri durmazlar.

     

    Köpekler Neden Ot Yer ve Kusar?

    Köpekler neden ot yer sorusunun yalnızca tek bir cevabı bulunmamaktadır. Çükü köpekler otu farklı sebeplerden dolayı tüketmektedir. Köpekler eskiden tamamen etobur hayvanlardır. Binlerce yıldır insanlarla birlikte yaşadıkları için günümüzde gelene kadar sindirim sistemlerinde çeşitli evrimlere uğramıştır.

    İnsanlarla birlikte yaşayan köpekler onların yediği besinlere de uyum sağlamışlardır. Böylece tamamen etobur olan köpekler artık et dışındaki besinleri de tüketebilmektedir. Bu nedenle köpeğinizin keyifli bir şekilde ot yediğini görüyorsanız bunu ihtiyacı olan bir vitamini veya sadece tadını beğendiği için yaptığını söyleyebiliriz.

    Bazense köpekler ot yer ve kusar. İşte bu durumda birçok köpek ebeveyni endişeye kapılır. Köpeğin ottan dolayı zehirlenip kustuğunu düşünürler. Oysaki köpek otu tam olarak da kusmak için yemektedir. Köpeklerin midesinde onları rahatsız eden maddeler olabilir. Bu maddeler bazen bozuk bir yemek, bazen onlara dokunan bir mama, bazense kendi tüyleri olabilir. Ot yiyerek kusma reflekslerini harekete geçirirler ve midelerindeki rahatsızlıktan kurtulurlar.

     

    Köpeklerin Ot Yemesi Zararlı Mı?

    Köpeklerin ot yemesi normalde zararlı değildir. Uzmanlar köpeklerin ot yemesinde herhangi anormal bir durum olmadığını doğrulamıştır. Bu nedenle köpeğinizi ot yerken gördüğünüzde endişelenmenizde gerek yoktur.

    Köpeğiniz ot yedikten sonra rahatsızlanırsa bunun sebebi ot değil, otta yer alan bazı unsurlardır. Bu unsurlara örnek olarak gübre, tarım ilacı, kimyasal maddeler verilebilir. Köpeğiniz kendisine zarar verecek bir kimyasalı üzerinde bulunan otu yediyse zehirlenebilir. Böyle durumlarda acilen en yakın veterinere gidilmelidir.

    Eğer evcil hayvan sigortası varsa zehirlenme gibi acil durumlarda tedavi masraflarından korkamaya gerek yoktur. Köpek eski sağlığına kavuşana kadar tüm masraflar köpek sigortası tarafından karşılanacaktır.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku