Köpeklerde İştahsızlık Neden Olur?

Köpeklerde İştahsızlık Neden Olur?


Köpeklerde iştahsızlık zaman zaman görülen bir durumdur. Köpeğinizin yemek istemediğini fark ettiğinizde köpeklerde iştahsızlık neden olur diye merak etmiş olabilirsiniz. İştahsızlık bir süre deva ettiğinde yetersiz beslenmeden dolayı halsizlik başlayacaktır.

İçindekiler

    Köpeklerin sağlığı için beslenme en önemli unsurlardan birisidir. Köpekler öğün atlatılmadan düzenli bir şekilde faydalı besinlerle veya kaliteli mamalarla beslenmelidir. Herhangi bir sebepten dolayı köpekte iştahsızlık başlarsa vücutta olumsuz değişimler yaşanır.

     

    Köpeklerde İştahsızlık Neden Olur?

    Köpekler yaşadıkları hastalıklar, ruhsal problemler nedeniyle iştahsız olabilir. Bu sebepten dolayı köpeklerde iştahsızlık neden olur sorusunun köpeğe göre pek çok farklı cevabı olabilir. Köpeklerin yemek yememesi ciddi ve önemli bir problemin sonucudur.

    Köpeklerin iştahsız olmalarının en sık görülen sebebi strestir. Köpekler yaşadıkları olaylar neticesinde stres olabilen hayvanlardır. Strese girmelerine sebep olan bir olay yaşadıktan sonra iştahsız olamaya başlayabilirler.

    İştahsızlığın bir diğer nedeni ise diş sorunlarıdır. Köpeklerin ağız ve diş sorunları varsa yemek yerken hissettikleri acıdan dolayı bir şeyler yemek istemeyebilirler. Diş problemlerinin yanı sıra vücutta görülebilecek herhangi bir problem iştahsızlığa neden olabilir. Böbrek rahatsızlıkları, mide hastalıkları, enfeksiyon gibi birçok sağlık sorunu neticesinde köpekler yemek istemeyecektir. Hatta bazen su bile içmek istemeyebilirler.

     

    Yavru Köpeklerde İştahsızlık Neden Olur?

    Yavru köpeklerde iştahsızlık sebepleri genel olarak yetişkin köpeklerinkiyle benzer nedenlerdir.  Anoreksi olarak da adlandırılan iştahsızlık problemi köpeklerin gelişimine en fazla zarar veren sağlık sorunlarından birisidir. Bu nedenle iştahsızlık 1 günden uzun süre devam ederse veterinere gidilmelidir.

    Yavru köpeklerde iştahsızlık görülmesinin en bilinen sebeplerinden birisi aşı dönemidir. Aşı olan köpeklerde iştahsızlık görülür. Aşının hafif yan etkisi olarak düşünülebilecek olan bu durum uzun sürerse yapılması gereken şey köpeğin veterinere götürülmesidir.

    Köpeklerin sağlığının her an güvence altında olması köpek sigortası sayesinde sağlanabilmektedir. Acil durumlarda ve aniden ortaya çıkan sorunlarda devreye giren evcil hayvan sigortası, sigortalı olan tüm köpeklerin en uygun fiyatlara kaliteli sağlık hizmetine kavuşmasını sağlar.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku