Köpeklerde Karma Aşı Nereye Yapılır?

Köpeklerde Karma Aşı Nereye Yapılır?


Köpek sahiplenmeye karar verdiğiniz zaman ilk yapmamız gereken şeylerden birisi aşılarını kontrol ettirmektir. Bu nedenle köpeklerde karma aşı nereye yapılır mutlaka bilmeniz gerekir. Aşıları tam yapılmamış köpekler yeteri kadar sağlıklı olamayacağından dolayı ihmal edilmemesi  gereken önemli bir durumdur.

İçindekiler

    Köpeklerde Karma Aşı Nereye Yapılır?

    Köpeklerde karma aşı nereye yapılır bildiğiniz zaman siz de köpeğinizin aşısını yaptırabilir ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz. Tatlı dostlarımız köpeklerin sağlıklı olması için yapılması gereken bazı aşıları vardır ve karma aşısı bunlardan birisidir. Köpeklerimiz hakkında ihmal edilmemesi gereken bir durum olan aşılar konusunda her ne kadar bilgi edinirsek bize o kadar faydası dokunacaktır.

    Köpeklerde karma aşısı derinin altına yapılmaktadır. İlk doz aşı uygulandıktan 21 gün sonra ikinci doz, ardından yaklaşık 17 haftalık olduklarında üçüncü doz aşı uygulanması gerekir. Karma aşısını köpeğiniz 2 aylık olduğu andan itibaren uygulamaya başlayabilirsiniz. Bu aşı sayesinde köpeklerde gençlik hastalığı, çeşitli enfeksiyon hastalıkları gibi ciddi hastalıklar önlenmiş olur ve bu sayede köpeğinizi korur.

    Karma aşısı yaptırılmayan köpeklerde köpek gribi, yorgunluk, iştahsızlık gibi birçok rahatsızlık gözlemlenmiştir. Bu nedenle köpeğinize karma aşısını mutlaka yaptırmanız gerekmektedir. Köpek dostlarımızın sağlığından biz sorumlu olduğumuzdan dolayı onlar için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.

    Köpeklerde Karma Aşı Nerede Yapılır?

    Köpeklerde karma aşı nereye yapılır sorusunun cevabını bildikten sonra nerede yaptırmanız gerektiğinde mutlaka bilmek isteyeceksinizdir. Köpeğinize karma aşısı yaptırmak istiyorsanız size en yakın veteriner hekime giderek bu konu hakkında bilgi almamız gerekir. Veteriner hekim kontrolünde bu aşıyı her sene yaptırmanız köpeğinizi sağlığı için çok önemlidir.

    Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu aşıyı sadece bir kere yaparak bırakmamanız gerekir. Her sene tekrarlanması gereken bu aşının köpeklere çok faydası olduğu gibi yapılmadığı zamanlar büyük hastalıklara sebep olabilmektedir. Bu nedenle son derece dikkat etmeniz ve ihmal etmemeniz gereken bir durumdur.

    Köpek Sigortası Karma Aşıyı Kapsar Mı?

    Köpek sigortası yaptıracağınız zaman bir diğer merak edeceğiniz konu ise köpek sigortalarının karma aşı gibi aşıları kapsayıp kapsamadığı olacaktır. Patilisigorta, sigorta yaptırdığınızda köpeğinizin karma aşısı dahil her türlü hastalığını kapsamaktadır. Bu nedenle içiniz rahat olur ve herhangi bir terslik durumunda ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz.

    Köpek dostlarımızın sağlıklı bir hayat yaşaması için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekir ve bunların başında sağlık sigortası gelmektedir. Hayvanlarımıza sağlık sigortası yaptırmak en az onların besinlerini sağlamak kadar önemli bir konu olduğundan dolayı,eğer hayvan sigortanız yoksa siz de en kısa zamanda Patilisigorta ile köpek sigortası yaptırmayı ihmal etmemelisiniz

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku