Köpeklerde Mide Üşütmesi

Köpeklerde Mide Üşütmesi


Köpeklerde mide üşütmesi virüsler nedeniyle oluşan bağırsak enfeksiyonu hastalığıdır. Mide üşütmesi çeşitli virüslerden kaynaklanır. Virüsle enfekte olmuş gıdaları köpek yerse veya hasta bir köpekler temas halinde olursa hemen mide üşütmesine yakalanabilir. Köpeğin bağışıklık sisteminin göstereceği dirence göre hastalık sonucunda bazı komplikasyonlar oluşur.

İçindekiler

    Mide üşütmesine sebep olacak diğer şeylerse kelimenin tam anlamıyla mideyi üşütecek şekilde beslenmektir. Köpek çok soğuk yiyecekler yer veya soğuk su içerse midesini üşütebilir. Köpeklerde mide üşütmesini diğer hastalıklardan ayıran bir yanı ise insanlardan köpeklere virüs geçebilmesidir.

     

    Köpeklerde Mide Üşütmesi Belirtileri

    Mide üşütmesi bazı köpekleri aşırı sarsar ve halsiz kalmasına sebep olur. Ancak bazı köpekler hastalıktan pek fazla etkilenmez ve ayakta atlatır. Bir köpeğin midesini üşüttüğünü anlayabilmek içi herkesçe kabul görmüş olan hastalık belirtilerine bakılabilir. Köpeklerde mide üşütmesi belirtileri şunlardır:

    • Mide bulantısı
    • Kusma
    • Sulu ishal
    • Ateş
    • İştahsızlık
    • Halsizlik
    • Kas ağrısı
    • Karında kramplar

    Köpeklerde mide üşütmesi belirtileri virüs vücuda girer girmez belli olmaz. Hastalık birkaç gün vücut içerisinde ilerledikten sonra köpeğin bağışıklığına göre hafif veya şiddetli olarak açığa çıkar. Köpekte herhangi bir belirti fark edildiği anda veterinere götürülüp tedavi ettirilmelidir. Köpeğin sağlığının daima güvence altında olmaktan emin olmak için Yuvam Sigortası yaptırılabilir.

     

    Köpeklerde Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir?

    Köpeğinin midesini üşüttüğünü fark eden herkes köpeklerde mide üşütmesine ne iyi gelir merak eder. Tüm köpek ebeveynleri köpeğinin bir an önce toparlanıp eski sağlığına dönmesini ister. Çünkü köpek mide üşütmesi nedeniyle bir hayli halsiz kalabilir. Hatta yemek yemeyip su içmek istemeyebilir.

    Mide üşütmesi nedeniyle köpeklerde sulu ishal ve kusma görüldüğü için çok fazla su kaybederler. Vücutlarının ihtiyaç duyduğu suyu karşılayabilmesi için köpeklere bol bol su içirilmelidir. Bunun yanı sıra kesinlikle bir uzman desteği alınmalıdır. Köpeğe evcil hayvan sigortası yaptırmak daima kaliteli veteriner hizmetine erişimi sağlar. Veteriner hekim enfeksiyonun giderilmesi için gerekli olan antibiyotik tedavisini yapar. Ardından köpek, iyi beslenme ve ilgiyle kısa sürede kendini toparlar. Köpeğin gelişimi yakından takip edilerek birkaç gün içerisinde hastalık atlatılır.

    - Patili Sigorta

    Başa dön

    Son Gönderiler

    Köpeklerde Egzama Neden Olur?
    Köpeklerde Egzama Neden Olur?

    köpeklerde egzama neden olur bildiğiniz zaman bir belirti gördüğünüzde size en yakın veterinere gide..

    Devamını oku
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
    Kedilerde Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

    Kedilerde mide bulantısına nelerin iyi geldiğini bilmek istiyorsak, internet üzerinde bir süre araşt..

    Devamını oku
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    Kedilerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

    ilk gelecek olan soru kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl geçer olacaktır. Bunun cevabına g..

    Devamını oku